Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Само за месеци договорихме пет моста над Дунава! Кирил Петков: Нека всички помогнем на Борисов да се пенсионира като загуби изборите на 2 октомври

"Борисов не успя за дванадесет години „Благодарим Ви, че вдигнахте пенсиите на хората!“. С тези думи хората във Видин посрещнаха автобуса на "Промяната".

Нека помогнем на г-н Боросов да загуби тези избори и да вземе правилното решение за себе си - да се пенсионира, заяви Кирил Петков.

След десетдневна съвместна обиколка из страната, лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев поеха на срещи с граждани в цяла Българя - поотделно. Петков тръгна с брандирания автобус на север, а Василев – на юг, като на някои места ще се събират отново. „Само за седем месеца се договорихме с румънското правителство за моста между България и Румъния до Силистра, както и за още четири моста над Дунав. За последните дванадесет години Борисов само обещаваше и не направи нищо. Още тази година, обаче, започва проектирането на мостовете и в следващите четири години те ще бъдат абсолютна реалност. Така че нека да помогнем на г-н Борисов да загуби тези избори и да вземе правилното решение за себе си – да се пенсионира“, каза Кирил Петков във видеообръщение от Враца. 

След трудни преговори с румънската страна кабинетът "Петков" договори местата за петте нови моста на река Дунав – при Оряхово-Бекет, Никопол-Турну Мъгуреле, СвищовЗимнич, Силистра-Кълъраш и втори мост Русе-Гюргево. Проектирането на съоръженията е в ход. „Продължаваме промяната“ припомнят, че по време на тяхното управление бяха направени първите стъпки за изграждането на ключова за страната ни транспортна инфраструктура, включително три тунела под Стара Планина, които ще осигурят свързаност между Северна и Южна България. Вече започна изграждането на тунела под Шипка и проектирането на тунелите под прохода Петрохан и на автомагистрала „Черно море“ между Варна и Бургас. 

„Благодарим Ви, че вдигнахте пенсиите на хората!“, с тези думи хората във Видин посрещнаха Кирил Петков и екипа на „Продължаваме промяната“. Освен със социалните мерки за хората, правителството на Промяната подкрепи региона, като направи първите стъпки за целево финансиране на проекти на общините според нуждите на гражданите и на базата на справедливи и прозрачни критерии. Така беше прекъсната схемата, според която ГЕРБ години наред е разпределяла средства към общини непрозрачно, на базата на лични приятелства с кметове. В списъка, който трябва да бъде утвърден от служебния кабинет, са включени девет проекта на седем общини в област Видин на обща стойност 13,242 млн. лв.

Най-значимите са реконструкция на бул. „Панония“ във Видин - 7 млн. лева, вътрешни водопроводни мрежи в села в община Брегово (2 проекта) - общо 2,2 млн. лева, улична мрежа в с. Ново село - 1.2 млн. лв. и други. На среща с хората от града Кирил Петков представи и кандидатите за народни представители от листата за област Видин. „Обещаваме да няма никакви безпринципни коалиции, никакви договорки под масата“, заяви Петков на площада пред Драматичния театър в града. „Моята кауза е думата Промяна“, каза водачът на листата Иво Атанасов. "Аз вярвам, че само с младите, само с инвестициите в хората можем да променим всичко. И ако ние успеем да привлечем всички, ако успеем да инвестираме енергията, силите и любовта си в младите хора, ние ще спечелим“, сподели Мариета Георгиева, директор на професионална гимназия и трета в листата за региона. 

#На 2 октомври изборът е между провалената политика на прехода и една променена България.

Източник/ци: Кирил Петков: Само за месеци договорихме пет моста над Дунава - Избори - Новини Бг

Кирил Петков: Нека всички помогнем на Борисов да се пенсионира като загуби изборите на 2 октомври - Избори - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!