Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Македонец, работил за „Газром“, ръководи щаба на Промяната!: Петков и Василев са „млади“ и „чисти“, повтаряйте по три пъти...

Найо Тицин, Гена Трайкова и македонец, работил за „Газром“, са сред имената, които работят по пиара на „Промяната“

Внушителен пиар екип работи за "Продължаваме промяната". Найо Тицин, който работеше за партията на Иван Костов и "Демократична България, както и Гена Трайкова, която дълги години работеше в бТВ, са сред имената, които ще правят кампанията на Кирил Петков и Асен Василев. "Гласове" получи разписани таблици с отговорниците по ресори. За кампанията ще помага срещу огромен хонорар и македонеца Драгиша Живкович, който е работил за "Газпром" в Ниш. От таблицата се вижда, че "Промяната" ще работи и със "селебрити инфлуенсъри", както е записано. Това са известни личности или популярни хора в социалните мрежи, които работят срещу заплащане, за да прокарват определени тези или рекламират продукти. В редакцията получихме и документ с опорни точки на партията на Кирил Петков и Асен Василев за кампанията. Прави впечатление доста елементарното ниво на опорките.

Екипът на ПП
Екипът на ПП

Освен списъка с лицата от PR екипа обаче, медията пусна и дълъг списък с „опорки“, които били раздадени на говорителите на ПП.

Опорките за кампанията
Опорките за кампанията
Опорките за кампанията
Опорките за кампанията

Македонец със съмнителни качества и дебел хонорар ръководи щаба на Промяната. От официалния му профил в linkedin.com става ясно, че е работил за "Газпром" в Ниш. Една от основните опорки на ПП в тази кампания е яростното им противопоставяне на руския газов монополист.

Наскоро от ПП «Продължаваме промяната» обявиха, че ще се явят на предстоящия вот под мотото «Да си довършим работата». Това веднага предизвика дълбоко учудване в средите на пиарите. Много от тях го определиха като крайно неподходящо, заради сексуалния подтекст, който съдържа и спецификата на взаимоотношенията между бившия министър-председател Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова. Слоганът е неуместен и поради редицата объркани политики, които никой в държавата няма желание да бъдат довършвани – самолетната линия София-Скопие, гафовете в законодателната и кадровата политика, завършили унизително с произнасянето на КС, двойната за ЕС инфлация и тн и тн. Специалистите по връзки с обществеността недоумяват как е възможно харвардите, които се славят с усета си към рекламата, да допуснат толкова елементарна грешка и коментират, че има опасност това послание да разруши цялата им кампания.

Няколко дни по-късно мистерията около гафа вече е разкрита. Авторът на слогана се оказа чужденец, който не познава добре българския език. По тази причина той е допуснал грешка като е изградил кампанията на ПП върху послание, което моментално стана повод за подигравки в социалните мрежи. Според няколкото изборни експерта, до които се допитахме, щетата е огромна, защото рекламните материали за кампанията вече са отпечатани, а изработката на нови ще отнеме много време и пари. Така по всяка вероятност кандидатите на Промяната ще бъдат изложени на жлъчни коментари и присмех от страна на политическите си опоненти в продължение на цял месец.

Медиата ни тръгна по следите на гафа и се натъкна на още редица интересни подробности. Оказа се, че най-строго пазената тайна в предизборния щаб на ПП е името на чуждестранния експерт, които е нает срещу баснословна сума да ръководи кампанията на формацията. Той се казва Драгиша Живкович и по народност е македонец. Твърди се, че има зад гърба си няколко кампании в САЩ и Европа, но проверката ни показа, че резултатът от тях е бил доста спорен и в никакъв случай не отговаря на огромния му хонорар.

Драгиша Живкович

Хора от предизборния щаб на ПП споделиха, че за участието си в кампанията Живкович се е договорил да получи колосалната сума от 1 млн.лв. Научихме също, че мълвата за тлъстия му хонорар вече се носи из щабовете на Промяната в цялата страна и предизвиква масово недоволство сред местните активисти, на които се раздават единствено щедри обещания. Много от тях вече се оплакват, че парите от партийната субсидия не се харчат по предназначение и до локалните офиси не достигат средства за елементарни нужди като гориво и сметки за телефони и интернет.

Ето и някои акценти от профила му в linkedin.com:

Октомври-ноември 2021 г - на хонорар, Международен републикански институт (IRI): водил двудневно обучение за екипа на предизборната кампания и регионалните лидери на "Продължаваме промяната" на тема мобилизиране на избиратели. Водил упражнения по профилиране на избиратели, техники за формулиране на послания за предизборна кампания на базата на актуални проблеми и партийни ценности, подготвил и представил базисни данни за избирателната активност и поведението на избирателите в България, представил практическата употреба на мулти-левъл маркетинг практики в политически кампании, организационен клъстъринг и управление на данни.

Ноември 2020-май 2021 - Експерт-координатор "обучения и развитие на човешки ресурси" в "НИШ - Газпром нефт". Провел над 160 обучения, на които са присъствали над 1930 членове на висшия и среден мениджмънт на "Газпром". (...) Изготвил оценка на процедурите за обществени поръчки на "Газпром", в които участват външни кандидати, по-специално по отношение на оценката на проектните предложения. (...)

Източник/ци: Опорките на ПП: Петков и Василев са „млади“ и „чисти“, повтаряйте по три пъти за „старите лъжци“ - Tribune.bg

Найо Тицин и македонец, работил за "Газпром", правят кампанията на "Промяната". Плащат и на известни инфлуенсъри | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!