Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова все по-близо до затвора! Превеждани са милиони левове към офшорки по нейно нареждане... Нинова: Свършихме добра работа. Но и много остана. Знаем как да продължим!

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов е разпоредил всички документи, свързани с паричните преводи на „Кинтекс“ към офшорни зони, да бъдат незабавно изпратени на прокуратурата. Това съобщиха от Министерството на икономиката.

Оттам припомнят, че на 11 август 2022 г. ДАНС влезе в държавния оръжеен търговец, като по-късно бе потвърдено, че за един ден са били платени около 800 000 лв. към компания в Дубай.

Това се случи в същия ден, в който бившият директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов – уволнен от Корнелия Нинова, съобщи за схема за източване на дружеството чрез изплащане на комисиони към частни фирми, които уж са съдействали на „Кинтекс“ за печелене на търгове. Така дни преди идването на служебното правителство на офшорка в Дубай са изплатени 800 000 лв.

По инструкции на фирмата от офшорната зона, „Кинтекс“ е превеждал големи суми към български фирми и юридически лица на Балканите, които към този момент не е ясно какво отношение имат към дейността на оръжейния търговец, се казва в прессъобщение на икономическото министерство.

В него е посочено, че „вероятно тези дестинации са избирани, за да се заобиколят щателни банкови проверки, които са задължителни, когато се касае за сделки на оръжейни фирми с офшорни контрагенти“. Чрез ползването на финансови посредници тези процедури са били съкратени, най-вероятно, за да преминат преводите в дните между смяната на предходния и настоящия министър на икономиката, се казва още в съобщението.

Нинова: Свършихме добра работа. Но и много остана. Знаем как да продължим!

"Знаем как да продължим", посочва лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Тръгваме на тези избори със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство", казва Нинова.

"Подкрепихме икономиката. Компенсирахме фирмите за скъпия ток. Осигурихме безплатни детски градини. Увеличихме майчинството и детските надбавки. Запазихме работните места и увеличихме минималната работна заплата. Увеличихме пенсиите. Финансирахме земеделското производство на български плодове и зеленчуци.

Свършихме добра работа. Но и много остана. Знаем как да продължим!"

Източник/ци: Нинова все по-близо до затвора! Превеждани са милиони левове към офшорки по нейно нареждане...

Нинова в предизборния клип на БСП: Свършихме добра работа, ще се борим за социална и сигурна държава

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!