Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полша иска 1,3 трилиона долара репарации от Германия за Втората световна война

Варшава ще поиска от Берлин над трилион долара репарации за щетите, нанесени на Полша по време на Втората световна война. Това изявление направи лидерът на управляващата партия на републиката "Право и справедливост" (ПИС) Ярослав Качински, представяйки доклад за военните загуби на страната.

Качински уточни, че сумата, представена под формата на цената на щетите, е 6 трилиона 200 милиарда злоти (1,3 трилиона долара), като същевременно не изключи, че може да се увеличи в бъдеще. Според него тази сума е "напълно възможна за Германия".

Политикът каза, че до момента Берлин не се е разплатил "за своите престъпления" срещу Варшава, като изрази възмущение, че много престъпници не са наказани, а някои нацисти дори "заемат високи позиции" в следвоенна Германия.

Лидерът на ПИС каза, че Варшава възнамерява да получи репарации "за всичко, което германската държава и германският народ направиха на Полша през 1939-1945 г.".

„Това е нашата цел, която се вписва в концепцията за възстановяване на нормалното състояние на функционирането на полската държава“, каза той.

Източник/ци: Полша иска 1,3 трилиона долара репарации от Германия за Втората световна война | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!