Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Майк Помпейо: България има потенциал за добив на шистов газ, не се поддавайте на шепа зле информирани активисти

България има шанса да реализира потенциала си като енергиен център в Югоизточна Европа, заяви днес в София бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпейо. Той говори на организирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в Българи (КРИБ) лекция на тема: „Геополитическата значимост на България: След инвазията в Украйна и потенциалът на България като регионален енергиен лидер“.

"Само защото не се поддадохте на натиска да плащате за газа в рубли, руският президент Владимир Путин нареди на картелите да спрат доставките за вас. Отговорът за енергийната ви независимост не е в чужбина, а тук, включително чрез потенциала за добив на шистов газ", каза Помпейо.

Фракинг технологиите за добив на шистов газ са много по-чисти от руския природен газ. Не позволявайте на шепа зле информирани активисти, които използват аргументи, неосноваващи се на факти, да разрушат бъдещето ви, призова Помпейо. 

Източник: БТА

Източник/ци: Майк Помпейо: България има потенциал за добив на шистов газ, не се поддавайте на шепа зле информирани активисти | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!