Следвайте "Буднаера" в Телеграм

The National Interest: Бомбардировачът B-2 Spirit, оборудван с ядрена бомба B61-12, е способен да унищожи всяка цел (Видео)

Военновъздушните сили на САЩ (ВВС) и Northrop Grumman интегрират нова система за насочване в оборудването на стратегическия бомбардировач B-2 Spirit. Това ще подобри точността на новите бомби, пише The National Interest.

Самолетът ще получи системата за насочване с помощта на радар (RATS), която ще повиши ефективността на модернизираните ядрени бомби B61 Mod 12. Това ще позволи на самолета да изпълнява няколко задачи с един боеприпас, който може да унищожи напълно всяка цел. Екипажът на самолета ще може да нанася удари по наземни цели, да организира повърхностни експлозии и да поразява укрепени бункери с бомби B61-12.

„Ненадминатите възможности на B-2 го правят единственият стелт бомбардировач с голям обсег на действие в момента в арсенала на САЩ“, каза мениджърът на програмата B-2 на Northrop Grumman Шонеси Рейнолдс.

Също така, самолетът ще получи подобрена система за криптографска защита, която ще повиши сигурността на комуникациите. Northrop Grumman изпробва полет на самолет с подобрена комуникационна система, която използва подобрено криптиране.

Northrop Grumman съобщи по-рано, че B-2 успешно е изстрелял AGM-158B Joint-Surface Standoff Missile-Extended Range (JASSM-ER) ракета като част от тест.

Източник/ци: The National Interest: Бомбардировачът B-2 Spirit, оборудван с ядрена бомба B61-12, е способен да унищожи всяка цел (Видео) - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!