Следвайте "Буднаера" в Телеграм

UK самолетоносач за 3,5 млрд. долара се повреди отново


 На снимката: HMS Prince of Wales - флагманският самолетоносач на НАТО - напуска Портсмут в събота следобед. Снимка: Paul Jacobs/pictureexclusive. com - 19min.bg

Най-големият британски кораб и вторият от двата самолетоносача на Кралските военноморски сили, HMS Prince of Wales, се е повредил малко след като е започнал изпитание на самолет през Атлантическия океан, съобщи theguardian.com.

Самолетоносачът "остава в зоната за учения на южния бряг, докато се провежда разследване на възникнал механичен проблем", заяви говорителят на Кралските военноморски сили в изявление за медиите.

Инцидентът е станал само ден след като корабът е напуснал Портсмът за това, което Кралските военноморски сили определиха като "знакова мисия за оформяне на бъдещето на операциите със стелт самолети и дронове".

 Британският Defence Journal цитира източник, според когото водолазите са открили, че витлото на кораба е повредено.

Според Sky News "Принцът на Уелс" вече е закотвен югоизточно от остров Уайт в Англия.

 Корабът, който започна да функционира напълно миналата година, щеше да посети Ню Йорк, Халифакс в Канада и Карибския басейн по време на тримесечно пътуване през Атлантическия океан за изпитания на реактивни изтребители F-35B, съобщават от Кралския флот.

Източник/ци: UK самолетоносач за 3,5 млрд. долара се повреди отново | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!