Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Започват арести в „Булгартрансгаз“ заради Чирен? САЩ на нокти – фирмата ползва опасни за САЩ руски технологии

Очакват ли се арести в „Булгартрансгаз“ за корупция и притежаване на класифицирана информация, свързана с националната сигурност? Въпросът е все по-належащ, след като източник на Narod.bg алармира, че компанията „Главболгарстрой“ – любим строител по време на 12-годишната диктатура на ГЕРБ, притежава и използва тайно опасни руски технологии при изпълнението на обществени поръчки, с което е на мушката на САЩ!

Както вече писахме, голямата битка на „Главболгарстрой“ сега е да лапне обществената поръчка, неслучайно разбита на три части, за изграждане на нови газови мощности в Чирен. Стойността на поръчката е за над ПОЛОВИН МИЛИАРД лева.

Например, без знанието на Владимир Малинов началник на управление „Съхранение на природен газ“ Валери Петров се опитва да промени изискванията към бъдещите кандидати в процедурата, така че те да паснат на неговите началници в сянка от „Главболгарстрой“.

Вече не е тайна, че зад гърба на шефа на държавното „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов продажни чиновници се опитват да променят изискванията към бъдещите кандидати в процедурата, така че те да паснат на техните началници в сянка от „Главболгарстрой“, основана от вече покойния Симеон Пешов, личен авер на Баце, категорични са информаторите на Narod.bg.

Примерите вече са налице – без знанието на Владимир Малинов началникът на управление „Съхранение на природен газ“ Валери Петров пробва да измени изискванията към бъдещите кандидати в процедурата, за да станат удобни за ГБС.

Това поражда въпросът за чии интереси работи Валери Петров? Според източникът на Narod.bg пробитият шеф в държавното газово дружество вече е станал оперативно интересен за USA посолството, тъй като да манипулираш газовата сигурност на България с руски технологии намирисва на нещо повече от обикновена далавера за 500 000 000 лева.

Индикация за случващото се в ГБС е и фактът, че отявлени специалисти напускат превърналата се в токсична строителна компания заради натиск върху тях от определени ръководни структури за дописване и занижаване на критериите за Чирен.

Проблемът е, че в последствие при възникване на извънредна ситуация животът на стотици, а защо не и хиляди българи в района може да бъде поставен под риск, а документите за строежа на мощностите ще носят конкретен подпис…

Корупционната афера вече дава своите плодове и „Булгартрансгаз“, затова Narod.bg пита: напуснал ли е главният юрист на държавното предприятие Любомир Кръстев, директор дирекция „Обществени поръчки“, подписал и пуснал обществените поръчки за Чирен, и умишленото им разделение?

Според енергиен експерт на Narod.bg използвайки с руски технологии „Главболгарстрой“ излагат на риск цялата централа в Чирен. Ето за това пробитите строители на Бойко стават интересни за посолствата на Европа и Щатите.

Мая Пенчева

Narod.bg ще изкара на светло всяка стъпка от процедурата и цялата истина около аватарите на собствениците на ГБС Калин и Камен Пешови – изпълнителният директор на „Главболгарстрой“ Мая Пенчева и зам.-председатеиля на Управителния съвет Константин Кисев.

Ще се сезират ли ДАНС и прокуратурата за тайното съглашателство на ГБС с олигарха на ГЕРБ-ДПС Христо Ковачки? Очаквайте нови скандални разкрития само в Narod.bg. Ще публикуваме и нови доказателства за умишленото разделение на обществената поръчка за Чирен и ролята на Валери Петров!

Източник/ци: Само в Narod.bg: Започват арести в „Булгартрансгаз“ заради Чирен? САЩ на нокти – фирмата ползва опасни руски технологии - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!