Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Делян Добрев: Още нямам отговор на поканата към Асен Василев за публичен диспут за газа

"Подканих Кирил Петков делото да е срещу мен, да не е срещу г-н Борисов, защото твърденията и калкулациите са мои"

"Поканих Асен Василев на публичен диспут за цената на газа, защото всеки ден лъжат. Още нямам отговор от него". Това каза пред БНР Делян Добрев, водач на листата на ГЕРБ за област Хасково за предсрочните избори на 2 октомври.

"Формулата, която те (от ПП - б.р.) използват, не е таз в договора с "Газпром". Ако се направят коректните сметки, ще се види, че цената е 86 евро и наистина има едни 28%, с които българското общество е ощетено, а "Газпром" и възможно е офшорките на "Промяната" (ПП) са се облагодетелствали. Това не е само моя калкулация, това го има в документ от "Булгаргаз" към БЕХ. Т.е. техните директори са написали това черно на бяло", коментира Добрев и призова Асен Василев да покаже други документи, ако има.

Той изказа увереност, че документите, с които разполага, ще "уличат ПП в далавера за 28% от цената на газа, който отново се купува от "Газпром".

"Аз подканих Кирил Петков делото да е срещу мен, да не е срещу Бойко Борисов, защото твърденията и калкулациите са мои, не на г-н Борисов", заяви той и уточни, че искът не е внесен в правилния съд и не е внесена държавната такса:

"Ако искаха наистина някого да съдят, нямаше да сгрешат съда и щяха да си внесат таксата. Сега са внесли един иск в грешния съд и не са платили таксата, т.е. след дни ще им върнат иска, защото не отговаря на закона. Целта беше да вдигнат пушилка".

Според Добрев година и половина след края на управлението на ГЕРБ не са били представени доказателства за всички обвинения за корупция.

Източник/ци: Делян Добрев: Още нямам отговор на поканата към Асен Василев за публичен диспут за газа - Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!