Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мъжът на починалата родилка: Аз я оставих права, здрава, те ми я върнаха в ковчег

21-годишна жена почина след раждане със секцио в горнооряховската болница. Младата жена е постъпила 11 дни след термина. След раждането състоянието ѝ се влошило. С тежка кръвозагуба е транспортирана до областната болница във Велико Търново, където лекарите не успяват да спасят живота ѝ.

"На 26 август от 9:00 часа е извършено класическо цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Бебето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели. Един час след приключване на операцията започва обилно кървене, като са предприети незабавно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози. Поради усложненото състояние на родилката, е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ с реаномобил и реанимационен екип, написаха в позиция от болницата. 

 

Близките на 21–годишната Денислава разказват, че по време на бременността си не е имала никакви сериозни оплаквания и проблеми. В петък сутринта лекарите извършили планирано секцио, а операцията преминала без никакви усложнения.

"В 10 часа ми се обади и ми каза, че съм горд татко", разказа приятелят на Денислава - Кристиян Любенов. "През времето в което аз я чаках, я чувах как стене от болка, никога не съм я чувал така, беше отвратително", спомня си той.

"Аз я оставих права, здрава, те ми я върнаха в ковчег и ми оставиха едно детенце без майка", каза съпругът на починалата Кристиян Любенов.

Майката на починалата смята, че трагедията се е случила вследствие на лекарска грешка. 

"Да си погребеш детето, това е най-гадното нещо. До края ще се търсят правата. Да видим кой е виновен, и кой не е", каза Стоян Стоянов, баща на починалата жена.

Източник/ци: Мъжът на починалата родилка: Аз я оставих права, здрава, те ми я върнаха в ковчег - Общество - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!