Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПАДЕНИЕ: Бойко изрита тунинга Ангелкова от ГЕРБ заради кума ѝ Даниел Лорер

Бившият депутат от ГЕРБ и министър на туризма в два от трите кабинета на Бойко Борисов – тунингованата Николина Ангелкова, е била отстранена от листата на партията за предстоящите избори на 2 октомври не заради международни ангажименти, а заради близостта си със знакови лидери от „Продължаваме промяната“, научи „Уикенд“.

Преди дни Николина Ангелкова изненадващо обяви, че няма да участва в предстоящите избори и че ще насочи усилията си в подпомагането на ГЕРБ в международната дейност, както и за привличането на външни инвеститори в България.

Според думите й, тя ще лети за Америка в средата на месец септември, за да вземе участие Интерпарламентарния съюз САЩ – Китай –ЕС. Организацията, чийто председател в момента е сенаторът от Флорида и кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Марко Рубио, съществува от няколко години като международен форум, на който се дискутират икономически и политически проблеми между САЩ, страните от Европейския съюз и Китай.

Организацията няма особена тежест, а е по-скоро временен пристан за пенсионирани политици, коментират познавачи на международната политика. Те посочват, че форумите на Интерпарламентарния съюз се провеждат три пъти годишно и продължават по няколко дни, като в никакъв случай не гарантират постоянна трудова заетост на участниците в тях.

Даниел и Виолета Лорер са опасно близки до крумовградчанката, което ѝ „изяде главата“

Според източник на „Уикенд“ от редиците на ГЕРБ, Николина Агелкова е „разжалвана“ лично от лидера на партията Бойко Борисов заради нейно  заиграване с Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

Доскорошният министър на иновациите и растежа в сваленото правителство на Кирил Петков е кумувал на сватбата на Николина заедно със съпругата си Виолета. През лятото на 2014 г. Ангелкова се омъжи за бизнесмена Христо, а свидетели пред Бога им станаха семейство Лорер. Три години по-късно Николина Ангелкова се разведе с мъжа си, но въпреки раздялата запази близко приятелство с кумовете си Лорер.

Неофициално се твърди, че само тази година Николина Анелкова е била на три задгранични почивки в компанията на Даниел Лорер и съпругата му. Нещо повече – Ангелкова била оставена от „Продължаваме промяната“ да си прокарва интересите в Министерството на туризма, за което Narod.bg пръв писа.

Съмненията, че Николина действа като „троянски кон“ на „Продължаваме промяната“ в ГЕРБ избухнаха още в нощта на 17 март, когато Бойко Борисов беше показно и незаконно арестуван в дома си в Банкя.

Тогава Ангелкова бе единственото знаково лице от ГЕРБ, което не се появи пред дома на лидера си, за да се поинтересува за съдбата му, а вместо това остана до късно на заседание на парламентарна комисия. Тогава мнозина нейни съпартийци даже допуснаха, че тя е знаела предварително за задържането на Борисов, но си е затраяла.

„Бойко Борисов лично извади Ангелкова от листите не само заради връзките й с „Продължаваме промяната“, а и заради масово недоволство в партийните редици срещу нея. Освен това, за нея се носят и неприлични слухове, обвързващи я с Младен Михалев – Маджо“, подмятат функционери от ГЕРБ.

Още през 2018 г. Николина Агелкова бе обвинена, че прокарва интересите на Маджо в туризма от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов. Тя често е била забелязвана в хотела му „Хелена” в Слънчев бряг.

Лидерът на НФСБ дори се зачуди на необяснимото богатство на Ангелкова – тя притежавала къща с размерите на прогимназия на улица „Липа“ в столичния кв. „Бистрица“. Впоследствие дамата се оправда, че тузарския имот е собственост на родителите на вече бившия й съпруг Христо.

Наскоро стана известно, че Николина Ангелкова притежава апетитен парцел в Созопол на метри от морето. Имотът на 43-годишната крумовградчанка се простира на обширните 3 декара и точната му цена, обявена пред данъчните, е 557 412 лв. По документи теренът се води земеделска земя, но статутът му винаги може да бъде променен и мястото да бъде годно за законни строежи.

Имотът се води изцяло на името на бившата министърка. Средствата, с които е направила мащабната инвестиция, Ангелкова е вписала, че са от банков кредит, както и от дарение на родителите ѝ, се вижда от декларацията ѝ пред КПКОНПИ.

Източник/ци: ПАДЕНИЕ: Бойко изрита тунинга Ангелкова от ГЕРБ заради кума ѝ Даниел Лорер - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!