Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Сън": Британското правителство планира намаляване на парното в класните стаи, купуват пуловери на бедни ученици

В условията на задълбочаваща се енергийна криза някои британски училищни власти решиха да намалят температурата в класните стаи и да купят пуловери за учениците с ниски доходи, за да се чувстват комфортно през зимата. Това съобщи вестник "Сън", като се позовава на директори на училища.

Ще има отопление училищата, но може да се наложи температурата да бъде намалена с един или два градуса, казва Стив Чок, ръководител на мрежата от средни училища Oasis Academies.

Предвид новите ограничения децата ще бъдат насърчавани да носят суитчъри в училище. В училищата обаче се обучават и деца от семейства с ниски доходи и за някои от тях може да е трудно да си купят топли дрехи. Ето защо училищата трябва сами да се погрижат за закупуването на анцузи за учениците и да ги раздават на нуждаещите се.

Освен това стана ясно, че британското правителство разработва планове в случай на протести заради рязкото повишаване на цените на електроенергията, разкри "Сън", позовавайки се на свои източници.

Британските власти не изключват, че рекордно високите цени на електроенергията ще предизвикат бунтове и увеличаване на престъпността.

Британският енергиен регулатор Ofgem прогнозира, че цените на електроенергията в Обединеното кралство ще се повишат с 80% от 1 октомври, а средната сметка на домакинството за годината ще надхвърли 3500 паунда (над 4100 долара). Така разходите за електроенергия от 3549 паунда ще бъде почти три пъти по-висока от тези от миналата зима - 1277 паунда, обобщи "Гардиън".

В същото време ръководителят на регулатора Джонатан Брирли предупреди, че доставчиците планират отново да повишат цените за потребителите от 1 януари. В средата на август дълговете на жителите на Обединеното кралство за електроенергия достигнаха рекордните 1,3 млрд. паунда.

Цените на енергията в европейските страни започнаха да се повишават след началото на руската агресия срещу Украйна и санкциите, наложени от Запада срещу Москва. В резултат на това обичайните вериги за доставки бяха нарушени, а цените на комуналните услуги и хранителните продукти в Европа рязко се повишиха. 

Източник: news.bg

Източник/ци: "Сън": Британското правителство планира намаляване на парното в класните стаи, купуват пуловери на бедни ученици | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!