Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО: Лена Бориславова бяга във Франция

Озлочестената премиерска съпруга Линда Петкова и Даниел Лорер стоят зад отказа на Лена Бориславова да се занимава повече с политика. За това разказаха пред „Уикенд” активисти на „Продължаваме промяната”, а самата Бориславова обяви, че няма да е част от нито една листа на партията и къса с политиката.

Вместо това доскорошната любимка на Кирил Петков ще напусне за известно време страната и ще намери утеха и пристан при сестра си във Франция, разказаха още за вестника от екипа на съветничката.

Доктор Маргарита Бориславова е достатъчно далеч от тукашните драми на сестра си – в болница „Симон Вейл” в региона Вал Д’Оаз близо до Париж, за да може Лена да открие  при нея спокойствие, далеч от скандалите у нас.

Лена решила да замине за Франция, а родителите й също я посъветвали да се отдалечи от истериите покрай номинациите на депутати, партийните интриги и най-вече коментарите за парапетния скандал и интимната вечеря с премиера Петков в Солун.

За тях Лена не е дала никакво обяснение, както и за разлъката с годеника си и бивш шеф на парламента Мирослав Иванов. Младата хубавица обаче се надявала до последно да има място отново за нея в политиката, смятайки, че в ПП има джентълмени и мъже, които ще бранят честта на колежката си. Такива, в лицето на Даниел Лорер, обаче нямало, признаха бивши депутати за „Уикенд”.

Именно Лорер и екипът, който бившият министър доведе чак от Израел да спасява имиджа на кабинета, натиснали Лена да се оттегли с достойнство от политиката и да си посипе главата с пепел като единствена виновница за парапетните драми, ако иска да получи в бъдеще някаква реализация.

Лена не искала и да чуе за натиска, ала тук се намесила и съпругата на Кирил Петков. Линда Макензи също напусна България и отиде в Канада при семейството си с децата, но била категорична, че няма да застава редом до Бориславова по време на предизборните обиколки на партията по места.

Именно такъв бил планът на екипа пиар експерти на Лорер – хубавата, скромна и работлива майка на три деца Линда да е редом до първите в „промяната” по време на агитационни воаяжи, а Линда приела ролята само ако не й се навира в лицето Бориславова.

В името на имиджа и скромността от партията се съгласили да жертват огнената смугла Лена с харвардска диплома, а на нейно място да маха на електората от сцените на предизборните концерти, русата Линда Петкова.

Бориславова нямало как да не склони, ала останала крайно засегната и обидена. По думите ѝ, личните нападки срещу нея в последните месеци са основната причина за оттеглянето ѝ от листите, като думите й били добре режисирани, а от това излизало, че тя е единствено виновна, че женен мъж е ровил под полата й.

Шамарът бил твърде силен, намесата на Линда – доскоро нейна защитничка и приятелка, прекалено  болезнена, затова и Бориславова решила да си отдъхне при сестра си във Франция. А Линда веднага била активирана да започва агитация към електората дори по време на почивката си.

От далечна Канада сладкарката обяви, че лично се готви за предизборна битка, въпреки че позициите на съпруга й са разклатени – Лорер и Асен Василев са новият кръжец на силните на деня в партията, а Кирил Петков нито ще е премиер, нито ще е под прожекторите по време на тази кампания.

Зли езици в партията на Петков разкриват, че бившият премиер също е омерзен от случилото се, а верните му сподвижници и приятели от солидарност също напускат редиците на „промяната”.

Яна Балникова – една от силните фигури във формацията и учредител, обяви във вторник, че „по лични причини” си тръгва от политиката и партията, а мнозина хвърлиха вината върху поставените за кандидат-депутати Радостин Василев и Бойко Рашков.

Истината обаче е, че Балникова, която е много близка до Бориславова, била отвратена от отношението към Лена и липсата на мъжко поведение от страна на съпартийците си да защитят хубавицата от клюките.

Слуховете, че доскорошният вицепремиер Калина Константинова ще последва двете си колежки обаче е безпочвен, твърдят от ПП. Причината е, че Константинова е семейна приятелка на семейство Петкови от години и не одобрявала по никакъв начин отношенията на експремиера с Лена.

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО: Лена Бориславова бяга във Франция - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!