Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шкварек: Нямаше журналист, който да не се занимава с "Мата Хари", а с парапета – никой, защо?

Кристиян Шкварек

Никога не съм бил симпатизант на ИТН и Трифонов, но задава напълно резонен въпрос. И не е нужно човек да има позитивно отношение към него, за да питаме журналистите и основните медии:

1. Щяха ли медиите да мълчат като пукал, ако примерно Слави беше уличен в потресаващ непотизъм, давайки на жена, на която бърка под полата да върти цялата държава в продължение на 6 месеца? Да праща нареждания на парламентарна група, да решава дали ще се гонят дипломати, да реди енергетиката и плана за възстановяване, да пише закони и да упражнява власт, близка до тази на вицепремиер?

2. Щяха ли медиите да презаписват интервю с примерно Костадинов, ако пред камера си изпусне нервите и удари някого? (без значение кого) Или щяха да го въртят навсякъде?

3. Щяха ли да не зададат и един въпрос на Борисов, ако бяха извадени снимки от спалнята му?

Пардон, последното се случи и близо две години нямаше журналист, който да не се занимава с "Мата Хари". С парапета - никой. Нито един от мейнстрийм медиите не дръзна дори да попита Петков този запис автентичен ли е. Ако не е - поне да може да го каже. Няма как, те не го питат. Пазят го. Защо? Пазят ли така други политически лидери? Това пита Трифонов и няма нужда да сме му фенове, за да попитаме същото.

Понеже години наред ни заминаваха със "111-то място" и "мисирките".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!