Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Наглостта на Борисов “ръзцъфна” в четири тайни записа, пуснати за два месеца

Наглостта на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов “разцъфна” в четири тайни записа, пуснати в рамките на два месеца през 2020 г.

За първият, появил се на бял свят в началото на юни ви разказахме вчера във Фрог. Именно в това СРС той нарече председателката на парламента Цвета Караянчева “Проста кърджалийска п..ка”. В този запис премиерът заявява, че е наредил на Комисията за финансов надзор да проверява сделката на Евлохолд” за купуването на ЧЕЗ и се заканва, че ще размаже физиономията на някого.  

Авторитетът на Борисов се сгромолясва дни по-късно, след като в медиите бе разпространен друг запис. Твърди се, че разговорът в него се води между тогавашния премиер и шефа на “Лукойл” Валентин Златев. Борисов, видимо недоволен от него, му вметва: "Тея двамата, Корнела и Радев, са големи сладури. И понеже навсякъде приказват, че ти си им основният гръб, хич не е приятно". Предполага се, че става дума за лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев.  

Третият разговор, последвал предходния почти веднага възмути обществото заради обвързаностите, които лъснаха между съдебната и изпълнителната власт. От другата страна на телефонната слушалка на Борисов този път се оказа бившия главен прокурор и конституционен съдия Борис Велчев. Най-запомнящото е, че Борисов се обръща съвсем дружески към него, наричайки го “Братиньо”. За първи път записът бе потвърден от самия Велчев, като обясни, че се е опитал да уреди среща между Борисов и ректора на търновския университет Христо Бонджолов. 

Последната порция от записи се оказа доста изпълнена с цинизми и ругатни - нещо, което се превърна в запазена марка за Бойко Борисов. Разговорът всъщност е по-скоро монолог, чува се само глас, наподобяващ този на Борисов. А допускането е, че “компания” му прави съпартиецът му Томислав Дончев. Основна тема е президента Румен Радев. Подразнен от изказванията на държавния глава, премиерът споделя: 

  "С това, че излезе и каза – два милион и половин не са виновни за бедността, виновно е правителството… Ама правителството плати миналата шест милиарда и седемстотин за неговата партия…". 

След това Борисов продължава:

"Бедният човек се вози в градския транспорт, който е най-добрия в София, а не се задръства града… Само че тази приказка, като излезеш да я изговориш, ще те чуят сто двеста хиляди от интелигентните хора и ще кажат – да , правилно…

Само че когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи. Няма такова нещо.

Не, правилни неща не могат да се правят…

Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави".

Именно в този запис се произнася култова фраза:  "Акъл се набива, Томиславе, на умен човек...".  Освен това премиерът казва "Крепиме фронта до евроизборите" и допълва, че "не е сега моментът" да се вдигат данъци. 

Експертизи, както подробно обяснихме, са направени само на първия запис. Те доказват, че гласът е на Борисов, както и че разговорите не са манипулирани. Прокуратурата засега мълчи.  

За другите записи на Борисов четете ТУК! 

Екип на Фрог нюз

Източник/ци: Наглостта на Борисов “ръзцъфна” в четири тайни записа, пуснати за два месеца

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!