Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПП като ГЕРБ – шефовете превзеха листите (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Националният съвет на „Продължаваме промяната“ определи водачите на листите си за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври. Това стана след заседание на ръководството на партията късно снощи, а партийният пресцентър разпрати списъка тази сутрин.

Преглед на имената показва, че огромното мнозинство от водачите са членове на различните органи на неотдавна учредената партия – на Изпълнителния й съвет (например, ексминистърът на иновациите Даниел Лорер, който ще се състезава във Варна и Търговище, бившият председател на парламента Никола Минчев, който води в Кърджали и Пловдив-град, и шефът на парламентарната група Андрей Гюров в Благоевград), на Контролния съвет (Мирослав Иванов в Ямбол) и най-вече на Националния съвет (Радослав Рибарски в Стара Загора, Александър Дунчев в София-област, Деница Симеонова във Враца и др.).

Кирил Петков и Асен Василев – двамата съпредседатели на ПП, очаквано са сред водачите. Петков е в столичния 24-и избирателен район, а съратникът му Василев – в 23-и район в София и в Хасково. Те отново ще разчитат на рапъра Христо Петров – Ицо Хазарта, да привлече гласове – певецът води в столичния 25-и район.

Повечето от водачите бяха също и депутати в миналия парламент. В това няма нищо неочаквано, тъй като парламентарната група на „Промяната“ на практика беше единствената й видима политическа организация в продължение на дълго време.

Сред първенците в листите отсъстват членът на Изпълнителния съвет Венеция Ангова и съпругът й Николай Ангов. Двамата се прочуха с това, че бяха семейство депутати в миналия парламент – феномен, невиждан от времето, когато „Воля“ на Веселин Марешки беше в Народното събрание. Тогава също имахме съпруг и съпруга като депутати.

НАГРАДА ЗА ОТЦЕПНИЦИТЕ

Двама от отцепниците от ИТН, на които „Промяната“  разчиташе за политическа подкрепа в последните дни на парламента, са възнаградени с почти сигурни места в следващото Народно събрание. Бившият спортен министър Радостин Василев води листата в Габрово. Именно той възглави бунта срещу Слави Трифонов.

За да му направи място, от габровската листа се оттегли Яна Балникова – едно от лицата, което беше в първоначалното най-близко обкръжение на Кирил Петков. Балникова сдаде мястото си на Василев с предупреждение към партийното ръководство: „С интерес следя какво ще е окончателното решение на ръководството на партията за листата за Габрово. Искрено се надявам тя да включва хора, които са от град Габрово и интересите на областта да бъдат адекватно защитавани!“.

Другият отцепник от ИТН, който получи награда, е Иво Атанасов. Той оглави листата във Видин.

МИНИСТРИ И КОАЛИЦИОННИ СЪЮЗНИЦИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков, който навремето беше лансиран от президента Румен Радев, сега окончателно е сменил лагерите. Той е водач на листата в Перник. Наскоро Рашков обвини държавния глава, че е обърнал лозунга си „Мутри – вън!“ на „Мутри – вътре!“. Ексминистърът на транспорта Николай Събев отново ще се състезава в Русе. За разлика от Рашков обаче, Събев е член на ръководството на „Промяната“.

От коалиционните съюзници на „Промяната“ джакпотът е ударил лидерът на партията „Средна европейска класа“ Константин Бачийски. Той води листата в Бургас, където всъщност се роди неговата политическа сила, и очевидно ще отговаря за набирането на гласове за „Промяната“ в крайморския град.

Не толкова ценен се оказа Настимир Ананиев от другия коалиционен партньор – партия „Волт“. Въпреки непрестанните му напъни от парламентарната трибуна да покаже вярност към „Промяната“, за него водаческо място не е останало. Ананиев обаче със сигурност ще получи поне едно изгодно второ място някъде – той участва в регистрацията на формацията за изборите, което означава, че го имат предвид.

ПЪЛНИЯТ СПИСЪК

01 МИР Благоевград – Андрей Гюров
02 МИР Бургас – Константин Бачийски
03 МИР Варна – Даниел Лорер
04 МИР Велико Търново – Йордан Терзийски
05 МИР Видин – Иво Атанасов
06 МИР Враца – Деница Симеонова
07 МИР Габрово – Радостин Василев
08 МИР Добрич – Йорданка Костадинова
09 МИР Кърджали – Никола Минчев
10 МИР Кюстендил – Георги Стамов
11 МИР Ловеч – Искрен Арабаджиев
12 МИР Монтана – Инна Иванова
13 МИР Пазарджик – Ивайло Шотев
14 МИР Перник – Бойко Рашков
15 МИР Плевен – Иван Христанов
16 МИР Пловдив – Никола Минчев
17 МИР Пловдив-област – Росен Костурков
18 МИР Разград – Марин Шишев
19 МИР Русе – Николай Събев
20 МИР Силистра – Стоян Георгиев
21 МИР Сливен – Татяна Султанова
22 МИР Смолян – Михал Камбарев
23 МИР София – Асен Василев
24 МИР София – Кирил Петков
25 МИР София – Христо Петров
26 МИР София-област – Александър Дунчев
27 МИР Стара Загора – Радослав Рибарски
28 МИР Търговище – Даниел Лорер
29 МИР Хасково – Асен Василев
30 МИР Шумен – Николай Денков
31 МИР Ямбол – Мирослав Иванов

Източник/ци: ПП като ГЕРБ – шефовете превзеха листите (ПЪЛЕН СПИСЪК) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!