Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ревизията на служебния кабинет стигна до пиарите - вижте списъка

Със заповед от 16 август на премера Гълъб Донев е възложена проверка за сключените граждански договори

Заповедта на премиера, която прилагаме, е изпратена до служебните вицепремиер и министрите на земеделието, на икономиката, на енергетиката,на околната среда, на туризма, на младежта и спорта и на електронното управление

Лена Бориславова, Александра Тренкова, Весела Чернева, Лидия Колева - началник на кабинета на премиера, шефката на пресцентъра на МС, пиари на министерства и различни сътрудници - общо 63-ма са сред проверяваните от Инспектора на МС лица, научи Епицентръ.бг.

Със заповед от 16 август на премера Гълъб Донев е възложена проверка за сключените граждански договори в перода 13 декември 2021 до 1 август 2022 от началниците на политическите кабинети, съветниците и експертите към политическите кабинети на министър-председателя и заместник-председателите, както и лица подпомагали дейността им.

Писмото от Главния инспекторат, което прилагаме, е изпратено до служебните вицепремиери и министрите на земеделието, на икономиката, на енергетиката,на околната среда, на туризма, на младежта и спорта и на електронното управление. 

То гласи следното: 

Със заповед от 16 август на премиера Гълъб Донев на комисия от Главния инспекторат е възложено извършването на проверка за сключените граждански договори в периода от 13 декември 2021 г. до 1 август 2022 г. от началниците на политическите кабинети, съветниците и експертите към политическите кабинети на министър председателя и заместник министър-председателите, както и лица, помагали дейността им.

В тази връзка, на основание чл. 46 б, ал. 5 от Закона за администрацията моля, за Вашено съдействие в Главния инспекторат да бъде предоставена информация относно наличието на сключени граждански договори от посочените в приложение №1 към настоящото писмо лица с ръководените от Вас министерства, второстепенните разпоредители с бюджет към тях, държавните предприятия по чл. 61 от Търговския закон и търговските дружества с държавно участие в капитала.

Моля, поисканата информация да бъде изготвена в справка, приложение №2 към настоящето писмо, като с оглед съдържащи се в нея лични данни на лицата, същата да бъде представена в Главня инспекторат на ръка - електронен носител.

Предвид срока, определен във възлагателната заповед на министър-председателя, моля справките с информацията да бъде представена в Главния инспекторат в срок до 24 август 2022 г.

Писмото е подписано от ръководителя на Главния инспекторат Мария Томова. 

Припомняме, че днес стана известно, че сред проверяваните е и уважаваният вирусолог проф. Радка Аргирова, която бе съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пандемията от коронавирус.

“Работа на инспектората е да проверява. Няма нужда да им нарежда премиерът. Инспекторатът на Министерския съвет върши само това. Не знам премиерът да го е нареждал, но това не значи, че не е. Работата на инспектората е да проверява и сегашните, и предишните. Той и мен би трябвало да ме проверява. Дали премиерът е наредил - не знам, но в това няма нищо лошо”, 
коментира информацията пред “24 часа” говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. 

Ето и списъка: 

1-2

1-3

Източник/ци: Ревизията на служебния кабинет стигна до пиарите - вижте списъка

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!