Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извадиха ужасяващи фактури! Киро, Асен и фирма на „Газпром“ отмъкнали 180 млн евро за 3 месеца!

Фирмата, която ни доставя газ е дъщерна на „Газпром“. Мислите ли, че дъщерна компания на „Газпром“ дава друг газ, а не руски? Другата такава фирма е „Мет“. Това попита Делян Добрев от ГЕРБ пред БНТ. 

„Те че са неморални, на всички е ясно. Става въпрос за една дебела сметка, която всички сме платили. За месец юли едната фактура е по 108 евро, а другата за 111 евро. Друга фактура на „Булгаргаз“ показва 89 евро. Т.е. ние сме платили 20 евро повече.

Тези разлики, умножени по консумацията за последните три месеца, правят 180 милиона евро. Това не са думи, а има фактури“, каза той.  

„Посредниците на Кирил Петков от една страна бяха ястреби и срещу руски газ и петрол и в същото време си играят добре с „Лукойл“ и руските посредници. Ние смятаме, че това е правено умишлено и който е виновен, трябва да си понесе последствията. Някой трябва да носи отговорност за това, че сме платили тези пари“, обясни Добрев.  

„Дори с танкерите не ни достигаше газ. За месеците октомври, ноември и декември недостигът ще бъде над 2 млрд. мегават часа недостиг. Трябва ни е поне още един танкер на месец. Не разбирам защо се отказаха от танкерите. В цял свят има недостиг, а ние се отказваме.

Как има поръчани танкери, но няма осигурен свободен капацитет. Смятам, че това е направено умишлено пак заради посредниците. Защо Промяната не стартираха търг, след като знаят, че ни изтичаше договора с „Газпром“?“, чуди се Делян Добрев.

„ГЕРБ не е на власт от много време. Токът беше 70 ст., а утре ще е 1050. Ако ГЕРБ беше в тази ситуация, още март месец щяхме да запазим до края на годината капацитет и въпросните слотове. След това щяхме да обявим търг“, сподели той. 

May be an image of text
Facebook

Източник/ци: Извадиха ужасяващи фактури! Киро, Асен и фирма на „Газпром“ отмъкнали 180 млн евро за 3 месеца!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!