Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВО 20: Мутренска адвокатка коли и беси в „Български възход“

Мутренска адвокатка със спорна репутация откъм клиенти коли и беси в партията на Стефан Янев. Във вторник Надежда Самарджиева бе обявена като координатор на „Български възход” за Благоевград, Кюстендил и Перник, където младата юристка ще върти партийните дела на генералската партия.

Самарджиева, която е верен пудел не на кого да е, а на Татяна Дончева от „Движение 21″ се оказва инсталирана в редиците на Янев именно от устатата адвокатка и коли и беси без никакви пречки в новата партия, научи „Уикенд”.

Въпреки че официално „Възходът” няма да участва на изборите нито с Мая Манолова, нито с Татяна Дончева, поразяващата уста от Трявна уредила своето момиче в редиците на Янев и Самарджиева вече успяла да натвори няколко скандала, разказаха възмутени партийци пред вестника.

Един от тях е пълната власт върху ген. Стефан Янев, която получила хубавата адвокатка от Банско и заради което го убедила да измести верния Георги Самандов от апетитни райони за градене на структури.

„Влезе под кожата на лидера и вместо Самандов да поеме работата и ръководството на благодатен регион като нейния, убеди Янев да го прати във Велико Търново, където никой не го познава”, коментират активисти на „Български възход”.

Самарджиева вече веднъж бе лансирана от Дончева за депутат, но в екипа на „Мутри, вън” с Мая Манолова, където адвокатката не успя да се докаже достатъчно пред електората, за да влезе в парламента. Тя е опитала неколкократно обаче да намери поприще в политиката извън работата си със сенчестите бизнесмени Джипсовете, научи още „Уикенд”.

Хубавицата, чийто баща Данаил Самарджиев е мастит бизнесмен в Банския край, е минала като кална биволица през всевъзможни политически превъплъщения –  Самарджиева беше в ГЕРБ като послушница на екскмета на Банско Георги Икономов, после беше кандидат-съветник от ВМРО, после кандидат-депутат от „Изправи се,  БГ“, а сега е инсталирана успешно при Стефан Янев, дивят се активистите на генералската формация.

Свързаната с крими-босовете Джипсовете адвокатка е прочута в цяло Банско, а за двамата братя с прякора се говори, че са местната версия на Галеви, които поне не са кръвни братя. Братята Иван и Йордан Еринини се приписват лихварство, трафик на наркотици, кражби на коли, връзки със силови групировки, разследват ги за строителство, в което се влагат мръсни пари.

Накрая обаче от всички тези проверки излизат целите в бяло, чисти и неопетнени. Публична тайна е също, че братята са вече с дебели връзки не само в местната власт, но и на доста по-високо политическо ниво, шушука се из областта. Запознати са категорични, че и Еринини са се изградили като бизнесмени в „школата” на наркобоса Васил Горчев-Кьоравия.

Както е известно, той беше застрелян, докато събираше слънчеви лъчи пред хотел „Ален мак” в центъра на Благоевград. След смъртта му братята Джипсове стават мощни рекетьори и лихвари, а после инвестират спечеленото в имоти.

Връзката на Самарджиева с иначе регистриралите и печеливш законен бизнес Еринини направил именно баща й, споделят местните. Не е ясно как Стефан Янев е позволил присъствието на адвокатката, контролирана от Татяна Дончева да коли и беси в партията му, но според приближени до генерала, хубавицата обещавала връзки и гласове от региона благодарение на контактите си с именитите братя.

Източник/ци: НОВО 20: Мутренска адвокатка коли и беси в „Български възход“ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!