Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калоян от Пловдив не обядва в сряда, за да подстригва безплатно хора с увреждания

Кадър БНТ

Добър пример за бизнес в Пловдив, който е отговорен към обществото.

Бръснар от Пловдив подстригва напълно безплатно хора с увреждания, всяка сряда. Калоян Ямалиев следва примера на баща си и очаква неговият син също да продължи традицията в семейството да се върши добро.

Калоян знае, че изпитанията в живота могат да връхлетят всеки и затова решава да помага на хора с увреждания.

"Да не се притесняват да дойдат. Винаги в сряда два часа съм отделил за тях - даже специално сряда не обядвам, чакам тях.", разказва бръснарят пред БНТ.

Бащата на бръснаря е каменоделец и покрай работата му на Рогошките гробища, Калоян от малък е виждал тежки съдби. Убеден е, че обществото трябва да подкрепя по-уязвимите.

"Не се знае утре какво ще ни се случи. Нека да има нещо да говорят зад нас, че сме правили нещо хубаво. Като дойде време, живи и здрави, и ние ще дойдем на техните години и ние ще видим същата услуга.", уверен е Калоян Ямалиев.

Безплатното подстригване бързо добива популярност.

"Добре, че има такива хора - добри хора. Нека да има такива - да помагат на хората. Да са живи и здрави!", казва Здравко Стоянов, клиент на бръснаря.

В инициативата се включват и служителите на Калоян.

"Искам да помагам на такива хора с увреждания, защото те имат нужда от това и с удоволствие го правя и ще го помагаме докрай на тях.", казва Алекс Метанов, бръснар.

Ако хората, записали час, са трудно подвижни, от салона помагат с транспорта. Калоян има и едно правило - никога не разпитва клиентите си за изпитанията в живота им, а темите за разговор в салона му са само позитивни.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Калоян от Пловдив не обядва в сряда, за да подстригва безплатно хора с увреждания

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!