Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДБ притеснени, че софтуерът на машините за гласуване може да бъде манипулиран?

"Демократична България" подаде жалба във Върховния административен съд срещу решение на ЦИК за организацията на машинното гласуване. "С нея искаме да гарантираме, че партиите, неправителствените организации и учените ще имат пълен достъп до изходния код от софтуера на машините за гласуване, както повелява Изборният кодекс. Необходими са поне два работни дни, за да бъдат партиите и коалициите уверени, че техните експерти са имали възможност да открият потенциално некоректно поведение на системата", казват ДБ.

Petio P. Blaskov: Бардакът загуби подкрепата на този, които кодира флашките и определя резултата от машините на Мадуро и започна да плаче.
Миналата година, когато тази гнусна сбирщина беше в играта, мълчаха като пукели и гласуваха за “изцяло машиннен вот” - порочна, корупционна практика забранена в целия ЕС и 98% от света.

Това трябва да бъде извършено преди довереното изграждане на софтуера, а не по време на изграждането, за да бъде сигурно, че същият изходен код, който е бил прегледан, е този, на база на който се изгражда софтуера, твърдят те.

"Настояваме достъпът до изходния код да бъде осигурен още в рамките на процеса по удостоверяване, извършен от Министерството на електронното управление, Българския институт по метрология и Българския институт по стандартизация", подчертават те.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: ДБ с жалба срещу ЦИК, искат достъп до изходния код от софтуера на машините за гласуване - Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!