Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте 13-е мерки на МВР срещу войната по пътищата

Постоянен полицейски контрол по основните пътни трасета в страната и автомобили на МВР в трафика. Това са част от 13-те мерки срещу войната по пътищата, които МВР обяви преди дни.

Целта не е да се глобяват хората, а да се запазят човешки животи, категоричен е Алекси Кесяков, съветник на служебния министър на вътрешните работи.

Служителите на МВР ще трябва да познават контингента на територията, на която работят, и ще следят за безопасността на движението.

Що се отнася до автомобилите на Пътна полиция, които ще се включат в движението, Кесяков обясни, че те засега ще са обозначени.

Демерджиев разпореди 13 мерки за противодействие на пътния травматизъм

„Целта е ако тръгнете от тук към другия край на България, да не може да минете без да срещнете такъв контролен патрул”, обясни Кесяков.

Ще се извършва контрол и на местата, където се паркират тежкотоварни автомобили. При потегляне ще се проверяват водачите за употреба на алкохол.

Ще се засили и контролът в населени места, в които от години има хора, които шофират без книжки или нерегистрирани превозни средства.

Работна група подготвя мерки за безопасност, които ще бъдат представено на Министерския съвет през септември, каза още Кесяков.

Източник/ци: Вижте 13-е мерки на МВР срещу войната по пътищата - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!