Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Щом Германия не може – Ние ще можем ли?

Георги Драганов:

Германия - най-голямата и богата европейска държава, е инвестирала €160 милиарда през последните пет години в "зелена" енергия - вятърни турбини, слънчеви панели и ВЕЦ, целящи да заменят ядрената и въглищната енергетика. Резултатът?

Електричеството е чудовищно по-скъпо, а Германия разчита на руски газ и внос от Франция и Полша, за да има изобщо ток.

Колко са 160 милиарда евро? 160 000 000 000 евро или 312 930 000 000 лева.

Ако България (6,9 милиона население) беше започнала тази политика като Германия (83,2 милиона население), ние бихме инвестирали по 1923 евро на човек (3,762 лева) или 13 321 153 846 евро. Това са 13,32 милиарда евро или 26,01 милиарда лева. За сравнение, всички данъчни приходи в бюджет 2022 са 31 милиарда лева.

С други думи, ако България реши да инвестира почти всички пари от данъците си в "зелена" енергия, ние ще сме в плачевното състояние на Германия и ще трябва да разчитаме на милостта на трети страни, за да имаме електричество.

Дори "зелената" енергия да работи, тя ще има нужда от значително по-голяма инвестиция - която цена обаче очевидно е прекалено солена дори за Германия, нежели за България.

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Затова, бъдете против всички "зелени" проекти - електробуси за градския транспорт, субсидии за електроавтомобили, субсидии за вятърни перки и соларни паркове и всички други неработещи схеми.

Щом Германия не може, е безумство да се надяваме, че ние ще можем - нямаме толкова пари за губене.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Източник/ци: Щом Германия не може, е безумство да се надяваме, че ние ще можем

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!