Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Домусчиев удари в земята принц Уилям и Джордж Клуни. Да живей!

Ресторант ”Scorpios”

Българин произведе световна новина! Става дума за нещо мило, родно, което доказва, че българинът дори да е забогатял като шейх, не забравя другарите си. И така: 1 милион и 700 000 евро е похарчил бизнесменът Кирил Домусчиев на остров Миконос в Гърция. Там собственикът на „Лудогорец“ празнувал нещо си със стотина верни другари. Оставил и 60 000 евро бакшиш на обслужващия персонал в ресторант „Scorpios”.

Гръцки медии обилно описват гранде събитието, защото дори там, подобна щедрост не се среща често. След тях темата бе подхваната от българските медии.

Но така е, когато човек е изкарал с пот на челото всяка стотинка и е решил поне един ден да разпусне с приятели. Какво са парите пред широкото сърце и високия интелект, които извират от епичното събитие. 

Конкретният случай ни припомня онова проучване на „Форбс“, в което се твърди, че в Казахстан 100% от милионерите са спечелили парите си от връзки с властта и политиката, в Украйна – 56%, а в Русия 64 на сто. Към руската графа спадат и богатите в България. 

Домусчиев, Господ здраве да му дава, обаче е част от 36-те процента, които с къртовски труд са изкарали парите си. Чуват се гласове, че бил такъв, онакъв, овъртолил се бил с властта, пиел си ракията с министри, премиери и политици, правел далавери и прочие. Завист. Чиста българска завист! 

Ако имаше нещо съмнително дори само около един лев на Домусчиев, Иван Гешев да се е намесил с цялата мощ и доблест на българската прокуратура отдавна. Но не е. Не би допуснал такова нещо и бившият финансов министър на Борисов – Владислав Горанов, който бдеше над  парите на данъкоплатците като орлица. Или както орел – все едно. 

Лоши хора направили и някакви сметки.

Падали се по 16 000 евро на участник в тържеството на Домусчиев. Което било чиста перверзия, когато хората в България нямали пари за лекарства, парно и хляб. Не е честно такова сравнение. Всеки у нас може да се замогне, ако е трудолюбив, умен и честен като Домусчиев. 

Но има и други сметки, за които враговете домусчиеви мълчат като риби. Например на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, за всеки гост са отишли по 16 000 долара. Което е почти колкото на Домусчиевото тържество, нали! И какво работи принца? 

Джордж Клуни и Амал Аламудди пък похарчили по десетина хилядарки за всеки гост на тяхната сватба. Това е още по-малко, да, но Клуни е един холивудски актьор и нищо повече. Няма дори свой футболен отбор. 

Тях не ги сравняваме с българските пенсионери, а към Домусчиев нямаме милост.

Вместо да изригнем дружно: Да живее Киро, председател на КРИБ, честен български труженик и милиардер, пример за целия български народ! 

Май добре се получи, мамка му.

И природата не е безпогрешна. 

Витали Роник

Източник/ци: Кирил Домусчиев удари в земята принц Уилям и Джордж Клуни. Да живей!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!