Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков: 7 месеца се учихме и вече знаем как се управлява, направихме ужасно добри първи стъпки

„Не сме арестували Борисов, дадохме свобода да стане. Знаех, че Слави има недобри приятели, но мислех, че той взима решения“, откровеничи бившият премиер

„Аз наистина вярвам, че този път ще имаме 121 депутати“. Това обяви пред „24 часа“ бившият премиер Кирил Петков.

„Предният не ни достигнаха 4-ма депутати и вярвам, че този път тези четирима ще са от другата страна. Вярвам, че хората усетиха, че за тези 7 месеца ние направихме ужасно добри първи стъпки. Да, абсолютната промяна ще отнеме повече от 7 месеца, но първите стъпки са факт“, коментира той с условието, че досега са се учили, но вече знаят как да управляват.

Петков обясни отношението на ПП с президента Румен Радев.

„Президентът няма да ходи на избори през октомври. И цялата драма скарани ли сме, или не, не мисля, че е тема. Много по-важно е какво мислим за другите политически партии. Заявката, че няма да направим правителство с Бойко Борисов и ГЕРБ, е нещото, което в този момент избирателите трябва да знаят“, казва той и не крие, че са решили пак да са в коалиция с БСП и ДБ.

Според него виновни за незаконния арест на Бойко Борисов не са той и Рашков, а прокуратурата, която не го е направила законен.

„Докато този главен прокурор е там, където е, всеки арест на Бойко Борисов ще бъде неправилен и незаконен. Истината е, че докато нямаме работеща прокуратура или докато Европрокуратурата не стигне до доказателства, а тя и в момента работи, ние няма да имаме устойчиво правораздаване за Борисов. Той държи тези хора, най-вероятно има компромати срещу тях или имат тайни един към друг. И тази задкулисна договорка го държи стабилен. Но ние показахме, че имаме смелостта да направим първата стъпка. Не мисля, че има друга политическа сила, която би посмяла въпреки цялото задкулисие, въпреки че службите не са наши, да даде свободата този арест да се случи“, разсъждава той.

Петков откровено нарича Слави Трифонов „троянски кон“.

„Знаех, че е нетипичен политик, че има опасност да има недобри приятели, но мислех, че той е човекът, който взима решения. А седем месеца по-късно не зная кой взима решенията при него. ИТН никога не се знаеше на кого ще се обадят за конкретно решение. Той Слави си каза, че Орлин Алексиев му е приятел от 20 г. А кои са другите приятели? Това е задкулисие. И за следващото правителство искаме да знаем кой е всеки, който взема решения. За изборите има ясен вододел“, казва той.

Източник/ци: Петков: 7 месеца се учихме и вече знаем как се управлява, направихме ужасно добри първи стъпки - Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!