Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Промяна? Мустафа Карадайъ става вицепремиер

Ако ДПС си изпълни нормата, която Доган спусне, и Бойко Борисов си изпълни нормата, октомври България ще бъде много по-близо до вицепремиер Карадайъ, но с мандат на ДПС.

Дали ПП и ДБ биха склонни да се прегърнат с ДПС? На тези избори това е по-малко възможно. Но едни избори през пролетта на 2023-та ще доближат ДПС и до другите играчи.

Това заяви пред Българското национално радио журналистът със задълбочени познания за ДПС Илхан Андай, издател на “24 Родопи”. Според него реториката след 2-ри октомври ще се промени и ще се заговори за евроатлантическа и национално отговорна коалиция.

„В предизборното говорене ДПС ще си остане същата змия, която никой не иска да прегърне и да влезе с нея през портата на властта.

Но още във вечерните часове на 2 октомври отборът на Мустафа Карадайъ ще се окаже по-малко токсичен в сравнение с ноември 2021-ва, за всички онези, които ще получат право на уравнение за ново правителство, особено за Бойко Борисов. Това е различното от всички вотове през 2021-ва и сега – по отношение на ДПС”, смята Андай.

По върховете на ДПС дишат с умерен оптимизъм и очакване Доган да не ореже сериозно кандидатските листи.

Източник/ци: Промяна? Мустафа Карадайъ става вицепремиер - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!