Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ изпращат войници от 101-ва въздушнодесантна дивизия в Източна Европа! “ТАЗИ ДИВИЗИЯ Е УЧАСТВАЛА В ПОЧТИ ВСИЧКИ ВОЙНИ, КОИТО СА ВОДЕЛИ САЩ”!


Бойци от 101 дивизия в акция.

НАТО ще засили военното си присъствие в Европа, като изпрати 2400 войници от 101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ в България, Унгария, Румъния и Словакия, съобщи в Туитър мисията на САЩ към Северноатлантическия алианс, предаде ТАСС.

"Около 2400 войници ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия, за да защитават източната граница на НАТО, да укрепват съюзниците и да възпират противниците", се казва в съобщението.

На срещата на върха на НАТО в Мадрид (28-30 юни) президентът на САЩ Джо Байдън обяви по-нататъшно засилване на американското военно присъствие в Европа. Освен споменатите четири държави Пентагонът обяви намерението си да разположи за постоянно в Полша щаба на 5-и армейски корпус, щаба на армейския гарнизон и полеви логистичен батальон. Съединените щати ще увеличат присъствието си на ротационен принцип в балтийските държави. 

Източник: БТА

„Крещящите орли“ са върхът на копието на САЩ

101-ва дивизия е създадена през 1918 г., а през 1942 година става въздушнодесантна единица. По време на Втората световна война тя участва в операция Overlord (десантът в Деня D и въздушното десантиране на 6 юни 1944 г. в Нормандия, Франция), операция Market Garden; освобождението на Холандия; и действието му по време на битката при Булдж около град Бастон, Белгия.

Президентът Джонсън с бойци от дивизията.

Седалището на дивизията е във Форт Кембъл, щата Кентъки. Много настоящи нейни членове са възпитаници на училището за въздушно нападение на армията на САЩ, което е известно като едно от най-трудните курсове в армията и само около половината от тези, които го започнат, го завършват.

Screaming Eagles са наречени “върхът на копието” от министъра на отбраната на САЩ Робърт Гейтс и най-мощната и тактически мобилна дивизия на армията на САЩ от генерал Едуард К. Майер, тогава началник на щаба на армията.

Орелът Старият Ейб

Откъде идва наименованието “Screaming eagles”? По време на Гражданската война в САЩ (1861-1865 г.) талисман на 8-ми Уисконсински доброволчески пехотен полк е плешив орел, наречен “старият Ейб”, както е било прозвището на президента Линкълн. Командирът на полка капитан Джон Е. Пъркинс носи орела със себе си в 36 битки по време на войната. Предполага се, че плашещият писък на стария Ейб е могъл да бъде чут през бойното поле, като по този начин е спечелил и прозвището на полка “крещящи орли” (“Screaming eagles”).

Емблемата на 101 дивизия

Днес емблемата на дивизията е плешив орел - ,“bold eagle” - наричан още белоглав и е защитен вид в САЩ. 

Ген. Съби Събев

“Тази дивизия е участвала в почти всички войни, които са водели САЩ”, каза за “Труд” о. р. генерал Съби Събев, първият наш представител в НАТО. Дивизията е много натренирана и с много висока готовност. Според него числеността на Screaming Eagles е около 11 хиляди души. Но в новите условия е възможно съставът ѝ да е спаднал до 9 000, от които една четвърт ще бъдат прехвърлени в Европа. “Възможно е при нужда останалата част да бъде прехвърлена от САЩ”, смята ген. Събев. Те ще бъдат превозени до Европа с тежки транспортни самолети, а ако осъществяват десант по въздушния способ, имат и по-лека техника - с парашути и с хеликоптери С 47 “Чинук”, каза още ген. Събев.

В средата на 1968 г. дивизията е реорганизирана и става аеромобилна дивизия; през 1974 г. - десантно-щурмова.

Наименованията показват преминаването на дивизията от самолети към хеликоптери като основен метод за доставяне на войски в битка.

Операциите се провеждат от мобилни екипи, покриващи големи разстояния, воюващи зад вражеските линии и работещи в строги условия с ограничена или влошена инфраструктура. Уникалната мобилност на бойното поле и високото ниво на обучение задържаха Screaming Eagles в авангарда на сухопътните бойни сили на САЩ в последните конфликти в Ирак Афганистан и Сирия.

На срещата на върха на НАТО в Мадрид (28-30 юни т. г.) президентът на САЩ Джо Байдън обяви по-нататъшно засилване на американското военно присъствие в Европа. В резултат на това около 2400 войници от “Крещящите орли” ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия. Освен това Пентагонът обяви намерението си да разположи за постоянно в Полша щаба на 5-и армейски корпус, щаба на армейския гарнизон и полеви логистичен батальон. Съединените щати ще увеличат присъствието си на ротационен принцип в балтийските държави.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: „Крещящите орли“ са върхът на копието на САЩ - Труд

САЩ изпращат войници от 101-ва въздушнодесантна дивизия в Източна Европа | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!