Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Делян Добрев за Асен Василев: Лапаше от посредници, докато бе на власт, сега иска руски газ. Двата танкера с американски газ бяха продадени в...

Загадка на деня: Кой е вицепремиерът, който ни спря газа от Газпром, лапа комисиони от посредници докато беше на власт, а сега ни съветва да върнем руския, евтин газ? Това написа във Фейсбук профила си бившият енергиен министър Делян Добрев по повод думите на  Асен Василев: Руски газ? защо не-ако е по-евтин!

 Припомняме, че преди дни Добрев показа фактури за плащания от „Булгаргаз“ на посреднически фирми.

„Асен Василев от „Продължаваме Промяната“ каза, че не е виждал документи, че се купува газ от посредници, само че има фактури“, посочи Добрев. По думите му всъщност тези компании купуват от „Газпром“ и продават на „Булгаргаз“, но с 30 процента по-висока цена.

Единият посредник е фирмата, от която идва сегашният директор на „Булгаргаз“, допълни Добрев. Според него частната компания си е назначила директор на държавното предприятие и за последните три месеца е реализира най-сериозните сделки с газ. 

Има и фактури, че Булгаргаз“ е купувала от руския посредник на „Газпром“, както и от гръцкия партньор на руската компания, допълни Добрев. 

Той поясни, че за последните три месеца страната ни е купила газ за около 630 милиона евро, като посредниците са получили 200 милиона евро.

„Двата танкера с американски газ, които пристигнаха, бяха продадени в Гърция и Турция, у нас няма фактура от доставчик на американски газ“, каза Добрев.

Той подчерта, че като изключим азерския, 100 процента от останалия газ у нас е руски: „В страната ни не е пристигнала нито една молекула американски газ“.

Източник/ци: Делян Добрев за Асен Василев: Лапаше от посредници, докато бе на власт, сега иска руски газ - Tribune.bg

Добрев взе на подбив Василев: Лапаше от посредници, докато бе на власт, сега иска руски газ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!