Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ПОСЛАНИКА НА САЩ В БЪЛГАРИЯ ХЕРО МУСТАФА: Вашият Президент, без наше съгласие и против волята на българския народ

Елена Гунчева

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО
ПОСЛАНИКА НА САЩ В БЪЛГАРИЯ ХЕРО МУСТАФА
ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО,
Вие сте представител на САЩ в България от доста време, но брането на рози в Казанлъшката долина и пеенето на народни песни така и не успя да ви помогне да се докоснете до българския дух и история. Вие не успяхте да опознаете българският народ - народ на повече от тринадесет века, с история на войни, борба, издигане и падение, подвизи и падения. Вие не можете да разберете духа на един народ, който след пет века зверско робство, се е изправил от пепелта и гордо е казал: "Ние сме българи!".
Вие, Ваше Превъзходителство, си мислите, че като привиквате удобните български политици на инструктаж, държите в подчинение и българския народ. Смятате, че ако сте пречупили или купили няколко предателя, сте купили тази българска земя, на която моите, нашите, български деди, са проливали кръвта си, за да запазят свободата ни и българската ни идентичност.
Тези дни Вашият Президент, без наше съгласие и против волята на българския народ, изпраща американски войски на българска земя. Чужди войски. Чужди сте били и вечно ще си останете чужди. Ваши войници не са пролели кръвта си, за да ни освобождават от турско робство. Ваши войници не са преминавали Шипка през зимата с посинели крака и не са падали в бой с османския поробител за свободата на българите! Ваши войници не са делили хляба си с българите и поробени българи не са писали писма до Вашия президент да ги освободи. Простете, но тази земя винаги ще остане чужда за Вас и това постоянно ще Ви го напомняме!
Това, че сте купили нашите политици, не означава, че ние сме съгласни. Аз настоявам като българка, като гражданка на българската държава, не само да не идват нови американски войски тук, но и да си вземете тези, които са в базите, които продажните ни политици ви дадоха безплатно и да се махате. Вие не сте желани тук от много от българите. Смятате, че силата и с вас. Само, че силата винаги е с Бог и с истината и справедливостта. Вашите провали във войните ви би трябвало да са ви научили на смирение. Защото всеки грях, всеки избит от Вашата държава мирен мъж, жена или дете, всеки избит чужд гражданин по света заради икономическите Ви интереси, Ви носи проклятие. Което ще Ви застигне, защото Бог винаги дава справедливост.
Тази земя е на Ботев и Левски, тук е земята на българите. Геополитиката се променя, колкото и да се опитвате да спрете процесите. И Вие ще бъдете от губещата страна. Ние не искаме да ни завличате с Вас. Махайте се заедно с войските си от България!
Елена Гунчева
една българка
* Знамето на снимката НЕ Е РУСКОТО, а САМАРСКОТО - БЪЛГАРСКО БОЙНО ЗНАМЕ, С КОЕТО БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ СА ВОЮВАЛИ ЗА СВОБОДАТА СИ!

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен, небе и дърво

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!