Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чистка и в НЗОК: Гълъб Донев смени състава на Надзорния съвет - съпругата на ексминистъра от ПП Даниел Лорер е аут


Семейство Лорер вече не са част от управлението на страната под никаква форма

Правителството на Гълъб Донев, назначено от президента, извършва своеобразна чистка в дъражвните институции и демонстрира дълбочината на разрива между Петков и Радев

Служебният кабинет, назначен от президента Румен Радев, смени ръководството и на Националната здравно-осигурителна каса. Назначени са изцяло нови представители в Надзорния съвет, става ясно от последното заседание на Министерски съвет.

С това действие правителството на Гълъб Донев реално премахва назначената от кабинета на „Промяната” на висок държавен пост съпруга на Даниел Лорер – Виолета. Семейство Лорер, веднага след като ПП дойде на власт с краткопросъществувала и невиждана досега четворна коалиция, се облажи с позиции на върха на държавата.

Сега обаче изглежда вече виждаме колко всъщност дълбок е разривът между Румен Радев и Кирил Петков, тъй като вече е ясно, че кабинетът на Донев, назначен от него, извършва своеобразна „чистка” по държавните институции.

Припомняме, че освен в борда на Здравната каса, съпругата на Даниел Лорер бе и началник на кабинета на вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Самият Лорер пък бе назначен за министър в ново Министерство – това на иновациите и растежа, на 13 декември 2021 г.

В Надзорния съвет на НЗОК сега, на мястото на Васил Пандов, Виолета Лорер, Естел Василева-Тодорова и Румен Спецов, застъпват на длъжност Александър Златанов, Людмила Петкова, Мария Беломорова и Борис Михайлов.

Източник/ци: Служебният кабинет смени ръководството и на НЗОК, уволниха жената на Даниел Лорер

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!