Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дайнов обяви „Коалиция на некъпаните“, а ДБ събраха цели 330 подписа за отстраняване на президента!

Проф. Евгений Дайнов обяви създаването на „Коалиция на некъпаните“. 

Георги Марков: Чрез въшлясване към демокрация

Тя с роди от недрата на протестите пред президентството срещу започването на евентуални преговори с „Газпром“ . 

Протестиращите не искат бъдещи търговски взаимоотношения с „Газпром“, защото според тях газта по време на война е оръжие, което България не трябва да финансира. 

Организаторите на протеста вчера изпратиха отворено писмо с въпроси към президента, към служебното правителство и към партиите от 47-ото Народно събрание. 

Първият въпрос е „С доставчици от кои страни България ще сключи договори и кога, за да се подсигурят нужните количества за зимата, в контекста на санкциите на ЕС за доставките на газ и нефт от Русия?“ 

Останалите 6 въпроса излизат от темата газ и са свързани с това какви ще са стъпките за провеждане на честни избори. В това писмо има въпроси и за хуманитарната политика спрямо украинските бежанци, както и каква ще е политиката относно военната помощ към Украйна. 

Организаторите казват, че не са получили никакъв отговор на тези въпроси от служебния кабинет и че затова ще са тук, защото искат да бъдат будната съвест, докато не се състави редовен кабинет. 

В контекста на словесните престрелки между Кирил Петков и служебните министри хората изразиха мнението, че не вярват на думите, които идват от служебния кабинет, а искат действия. 

330 подписа бяха събрани на протеста за отстраняване на президента Румен Радев. В протеста участваха симпатизанти и политици от „Демократична България“ и БОЕЦ.

Източник/ци: Дайнов обяви „Коалиция на некъпаните“, а ДБ събраха цели 330 подписа за отстраняване на президента! – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!