Следвайте "Буднаера" в Телеграм

РАЗКРИТИЕ: Кирил Петков обещал „бързо“ да вкара Македония в ЕС

Кирил Петков е обещал пред европейските партньори на България безпрепятствено пускане на Република Северна Македония в ЕС. Разкритието, за което Петков отричаше до последно, направи вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

„Една позиция, която ни беше изключително важна, защото ние нямахме на своя страна европейските си партньори.

Имахме една голяма доза неразбиране, имахме много пропуснати месеци, за да обясним българската позиция и в този първи момент не само, че не ги е критикувал, президентът подаде ръка на новото правителство, за да може при първото си посещение Кирил Петков да отиде със силната българска позиция в РСМ – това не е ли помощ?!

Още тогава той беше обещал на нашите европейски партньори бърза и безпрепятствена позиция на България за приемането на нашата западна съседка, въпреки националния интерес на страната и съвсем отговорно мога да го заявя“, разкри Йотова.

Тя припомни за продължилия повече от 5 часа Консултативен съвет при президента Румен Радев, където е била препотвърдена българската позиция за присъединяването на РСМ към ЕС.

Според нея Кирил Петков си търси аргументи защо е паднало неговото правителство.

„Като че ли за тези 7 месеца този темп не се оправда. Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви“, коментира Йотова.

Източник/ци: РАЗКРИТИЕ: Кирил Петков обещал „бързо“ да вкара Македония в ЕС - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!