Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тошко Йорданов, ИТН: Министър-председателят и финансовият министър се месеха грубо в работата на почти всички министерства

Вижте колко странно беше. За пред хората и по споразумение министерствата бяха парцелирани. Практически обаче министър-председателят и основно финансовият министър се месеха изключително грубо в работата на почти всички министерства, особено в регионалното развитие и в енергетиката. Това каза в интервю за БНР Тошко Йорданов от ИТН.  „Реално те блокираха едно цяло министерство за 8 месеца, а на всичкото отгоре имаха наглостта да обвиняват Гроздан (Караджов) и нас за нещо, което те правеха. Те сложиха две комисии, те забавиха плащанията, той реално не се е разплатил, а те го обвиняват в корупция“, допълни Йорданов.

"Освен глупостите, които свърши това управление, в което участвахме и ние, и особено нещата, които натвориха ПП-тата, като цяло това коалиционно правителство свърши и полезни неща, не са вършени само лоши неща", направи равносметка Йорданов.

"Сега има служебен кабинет. Много неща на ПП-тата ще излязат. Много неща ще станат ясни. Защо сме излезли най-малкото“, заяви Йорданов.

„Никой не обича предателите - използват ги като инструменти, а след това ги изхвърлят с отвращение, отбеляза той относно разцеплението в парламентарната група на ИТН в последния парламент“, категоричен е Йорданов.

Йорданов нарече "поредната партенка" тезата за съвместно явяване на ИТН с ВМРО на предстоящите избори.

„Министърът на енергетиката Александър Николов на няколко пъти е предлагал на Министерски съвет "България да премине на същата схема, по която работят германците, гърците и италианците" с "Газпром", но Асен Василев е отказвал“, заяви Йорданов.

"Тогава цената, дебело ще подчертая, щеше да е същата, каквато ни е по договор, а не с 30 и кусур процента по-скъпа, както е сега. Асен Василев спира това на Министерски съвет, той е твърдо против и отказва да се случи това. Тогава Министерство на енергетиката няма друг начин, освен да купува газ през посредници, отново руски газ, само че с 30% отгоре“, допълни политикът.

Според Йорданов, Николов е опитвал да минимизира щетите, колкото може. 

"Тогава бяхме коалиционни партньори и не вървеше да се избиваме едни други пред хората."

Шефа на КЕВР го назначихме в името на коалицията, допълни той.

"Ние се примирихме в името на коалицията да гласуваме за шеф на КЕВР един човек, който не отговаря на никакви условия по конкурса“, коментира Йорданов и допълни:

"Това им е манталитетът – да те обвиняват, че си поддръжник на ГЕРБ или ДПС, на седемте джуджета и Снежанка, ако им посочваш някои грешки. Пред тази дилема какво правиш? Приемахме тези щети", заяви заместник-председателят на ИТН. По думите му каквото и да са обещали като поведение, е било спазено, "дори да носи политически щети".

Източник/ци: Тошко Йорданов, ИТН: Министър-председателят и финансовият министър се месеха грубо в работата на почти всички министерства - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!