Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Морето се обърна, появи се мелтем

От днес флагът вече е червен, тъй като се е появило опасно течение.

Опасно водно течение край Бургас

Малчугани се губят на плажа, момченце вървяло километър и половина

Награждават морски стражи, шампион по водна топка спасявал бедстващи

Плажът на Бургас бе пълен през уикенда. Летовници се наслаждаваха на слънцето и морето, като флагът в събота бе зелен, а в неделя червен - за повишено внимание. Тогава морето се “обърна” само в рамките на час, появи се мелтем и опасно водно течение, съобщиха за “Труд” морски спасители. Според тях морето вече се променя, след празника Преображение Господне, който бе в събота.

Засега няма нарушители, които не се подчиняват на морските стражи, всеки ден обаче се губят малчугани. - “Обикновено, ако дете се изгуби, засичаме го през един пост. Изключение прави само последният случай, когато момченце вървя километър и половина”, разказаха очевидци.

Днес в Несебър БЧК награди четирима спасители - старши спасителя Владимир Запрянов и спасителите Борислав Байчев, Димитър Николов и Станимира Атанасова. Първите трима спасиха от удавяне трима души на Южния плаж в Несебър на 28 юли.

Станимира, с още хора, се е хвърлила да спасява три деца на Северния плаж в Бургас. В акцията е участвал Огнян Матов, републикански шампион по водна топка, който бил със семейството си на Бургаския плаж. “Беше страшно, но спасихме децата и майките”, каза Матов пред “Труд”.

Тази година на Северната ивица в морския град дамите спасителки са пет. Извън летния сезон те имат други професии. Една от тях работи като учителка, има продавачка в мол и медицинска сестра. Станимира още е ученичка, има и студентка по право - последен курс.

Източник/ци: Морето се обърна, появи се мелтем - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!