Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За сбогом: Румен Спецов осветли още 12 млн. борчове на Ковачки към НАП (ДОКУМЕНТ)

В последния си работен ден като шеф на НАП Румен Спецов осветли още 12 милиона лева борчове на ГЕРБ-ДПС олигарха Христо Ковачки.

Както вече стана ясно, по-рано днес дойде новината, че Спецов е отстранен като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на неговото място служебният премиер Гълъб Донев постави Борис Михайлов.

Оказа се, че това е най-състоятелният служител на този пост поне в последните десетина години. Той е инвестирал над 1 млн. лв. в криптовалута и ценни книжа в инвестиционни фондове, става ясно от декларацията му за доходи и имущество, обявена в публичния регистър на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Най-голяма сума – над 760 000 лв., Михайлов е вложил във фонд, инвестиращ на международните борсови пазари. Вложенията в криптовалута са на стойност около 380 000 лв., става ясно от декларацията, която е с актуалност юли 2021 г.

Като изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ към онзи момент Борис Давидов Михайлов е декларирал влогове в различна валута на обща стойност около 670 000 лв.

В наличност той разполага с още 700 000 лв., става ясно от документа.

Михайлов е декларирал още два апартамента в София (свой и чужд), като всеки от тях е с разгърната застроена площ от около 200 кв. м. Посочени са и два автомобила „Тойота ленд круйзер“.

Източник/ци: За сбогом: Румен Спецов осветли още 12 млн. борчове на Ковачки към НАП (ДОКУМЕНТ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!