Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нокаут за НАТО! Премиерът Гълъб Донев: България има национални интереси и те не са срещу Русия!

Гълъб Донев възнамерява да не повтаря грешките на Просто Киро!

Новият премиер на България Гълъб Донев не мрази Русия и не е русофоб като своя предшественик Кирил Петков. Не може да се каже, че е и русофил. Той обеща да работи най-вече за националния интерес.

В първото си официално интервю Донев заяви, че България може да е част от НАТО и ЕС, но това не означава, че интересите й винаги съвпадат с тези структури. Преди всичко трябва да не бъдем въвлечени във война, счита премиерът.

“България през тези два месеца няма да води външна линия, която да нагнетява напрежението с цел вкарването ни във война, както правеше предишното правителство. Газовата диверсификация е важна, но трябва да се съобразим с интересите на народа ни, т.е. да се гледат цените, а не откъде ще идва газът.”, смята Донев.

Гълъб Донев ще следва националния интерес

Той беше социален министър и в предишния служебен кабинет на Румен Радев. Завършил е руска гимназия, което дава повод на някои да го определят като проруски политик и човек.

Според Донев обаче разделението на българите винаги е пречело през годините. Ние се делим на русофили и русофоби, на леви и десни, а всъщност важното е държавата да върви, счита Донев.

По конституция служебно правителство не може да прави кой знае какви промени, а неговата задача е най-вече да успокои и стабилизира обстановката в държавата.

Източник/ци: Нокаут за НАТО! Премиерът Гълъб Донев: България има национални интереси и те не са срещу Русия!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!