Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: Някои губят нерви, че им се отнема възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха

Решаването на кризите изисква решителни действия и приветствам отговорните действия на правителството за доставките на газ, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

„Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежения срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви действия. Определени лобисти губят нервите си от това, че ще им се отнеме възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха“, заяви той.

„Домакинствата и бизнеса искат евтини и надеждни доставки. Това е задача, която служебното правителство ще решава”, обясни Радев.

По темата с интерконектор с Гърция той коментира, че думите са били повече от работата. Радев посочи, че кабинета „Петков“ смело е обявил, че на 30 август ще се изкара акт 15 и акт 16, но се оказва, че има много несвършена работа и забележки.

Радев коментира и отношенията между „Позитано“ 20 и „Дондуков“ 2.

 „Аз мисля, че разривът, който се коментира, не е между мен и социалистите. Има разрив между ръководството на партията и левите хора“, посочи държавния глава.

Що се отнася до рокадите, които служебния кабинет прави в последните дни той посочи, че политическа чистка е имало по времето на четворната коалиция.

„Нима не трябва да се сменят министри? Ако говорим за политически назначения, обърнете се назад особено в някои министерства в управлението на тази четворна коалиция и тогава ще разберете какво означава политическа чистка“, завърши Радев.

Източник/ци: Радев: Някои губят нерви, че им се отнема възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха - Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!