Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калоян Методиев: В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата

Правните съветници в президентството вече търсят основания за въвеждане на извънредно положение

В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата. Подготвяна е месеци наред. Работи се по списъци за уволнения и срокове за превземане на държавните институции. Видя се, че участието на ИТН в дирижираното от президента сваляне на правителството се възнаграждава масово с постове в служебния кабинет. 

Николай Бареков Буден Журналист: Колоната от ТИР-ове с оръжие, които русофилката Корни Нинова от БСП продала в Украйна, била дълга от Парламента чак до Психиатрията на 4-тия километър на Цариградско. Лудница, лудница, ви казвам! За комисионни комунягите си продадоха убежденията, вие за либералите ми говорите.

Това написа във Фейсбук Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, а след това - шеф на кабинета на министъра на икономиката и индустрията в правителството на четворната коалиция - Корнелия Никова. 

Ето какво пище още Калоян Методиев:

Елементите на тази операция се оглеждат и в овладяването на СЕМ, БНТ и БНР, които се превърнаха в рупори на безконтролната власт. Реално погледнато, служебното правителство е конструирано и работи като военен щаб. И като биографии, и като действия, и като постигани една след друга цели само за 48 часа.

Казвам всичко това от позицията си на човек, който е предупредил преди време за събитията, които се случиха миналата година и се случват днес.

Служебният кабинет вече излезе от рамките на зададените му от конституцията правомощия. Основната му задача е да организира честни избори, а не да овладява държавните институции, да прави чистки, да се занимава с политически репресии и да взима стратегически решения. Спирането на процедурата за членство в ОИСР от днес е крещящ пример в тази посока.

Потенциалът на "щаба" за градивно действие клони към нула. Потенциалът му за разруха клони към сто.

Политическите субекти и гражданите трябва да проявят здрав разум и да осъзнаят сериозността на ситуацията. Първо ще са едни, после ще са втори, но накрая ще са всички.

Същото ще се случи и с икономиката.

Правните съветници в президентството вече търсят основания за въвеждане на извънредно положение. И това не е преувеличение или шега.

Източник/ци: Калоян Методиев: В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!