Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова остро: Радев има мъжки комплекс към жената, която го направи президент

Бившият шеф на „Кинтекс“: За 4 месеца са изнесени 4200 тона оръжие с подписа на Корнелия Нинова

Радев има комплекс към жената, която го направи президент.

Служебният кабинет на президента възстановява модела ГЕРБ-ДПС.

Шест-месечните усилия на правителството ще бъдат унищожени от служебното правителство.

Единственото решение за кризата с газа е преговори с „Газпром“ и възстановяване на доставките

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на bTV.

И добави: "С назначаването с бившия председател на борда на ВМЗ за министър на икономиката - това е демонстрация и опит лично към мен за наказание или унижение. Няма да стане. Емоции в тази работа нямам, но отношението към БСП е показателно. От първия ден да обявяваш приоритет газова криза и да уволняваш хора на БСП“.

Президентът беше последователен. Това започна още по време на протестите, когато дойде в парламента и каза – „Вие сте статукво, гласувайте за партиите отвън“. След това продължи с атаки към правителство, към „Продължаваме промяната“, която той създаде. Ние война с него не сме водили. Вероятно желание за власт, разбиване на партиите и реда в държавата“, допълни пред БТВ Нинова.

Той създава нови партии, употребява ги. Създаде ПП, употреби ги да свалят Борисов и ги захвърли. Сега се обедини с Борисов и с ДПС, за да падне правителството. Това е разрушително. Държавата има нужда от спокойствие, ред и правила“, подчерта председателят на БСП.

Органите на БСП ще вземат решение за бъдещето на служебните министри, които са членове на партията.

Тя заяви, че не съжалява, че е подкрепила и издигнала Радев за президент. Но изтъкна, че Радев има  комплекс към жената, която го направи президент.

По отношение на проблемите в енергетиката и доставките на газ, Нинова заяви, че изкуствено се създава напрежение в енергетиката, като има проблем с доставките за газ.

Единственото решение е преговори с „Газпром“ и възстановяване на доставките. В момента България няма нужда от кризисен щаб, събиране на информация и анализи, а бързи действия за възстановяване на диалога с „Газпром“, настоя Корнелия Нинова.

"Да търсят където искат, каквато искат отговорност. И да я приложат. България няма нужда от кризисен щаб, а бързи действия за възстановяване на преговорите. Трябва да гарантираме светлина и топлина в домовете на хората. 28 000 фирми работят на газ, 250 000 са зависими и решението е да се възстановят разговорите с "Газпром". Като министър на икономиката си свърших работата - първо място в Европа по икономически растеж", подчерта Нинова.

Новата водеща Мария Ванкова няколко пъти я прекъсваше и я питаше  как така не е знаела какво се случва в енергетиката. Нинова я посъветва да покани министъра на енергетиката, за да получи адекватни отговори. Водещата обаче неадекватно подхвърли, че проблемът с газа е проблем на министерство на икономиката.

Нинова за седми път заяви, че това е проблем на министерство на енергетиката и повтори, че като министър на икономиката е свършила работата си.

Въпреки всичко Ванкова отново прекъсна Нинова и попита защо правителството оставя "Булгаргаз" във финансова криза, но Нинова отговори спокойно: "Моля ви, да не водим разговор за енергетика. Не съм дошла да коментирам работата на министъра на енергетиката. Разбирам, че е основната тема, но нека хората, които отговарят, да дойдат и да говорят. Дошла съм да ви разкажа следната история и да предупредя хората. За енергетика поканете този, който има информация."

И разказа историята: "За министър е назначен човек, когото уволних от ВМС Сопот. През февруари установихме, че директорът на “Кинтекс” Александър Михайлов,  който ме громи във всички телевизии, е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също имат отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – “Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев”, посочи Нинова. 

И продължи: "Цялото това нещо се протектира от служебния министър на икономиката по времето на Радев. Тези неща съм ги описала през февруари и март в две писма до премиера.

Защо го разказвам чак сега? В тези писма предлагам решение на г-н премиер - да уволня г-жа Везиева или да уволня шефовете на тези предприятия. Направих и двете. Защо казвам това? Защото е ключово за държавата. С назначаването на министър Стоянов се възстановява модел. Уволняват се кадри на БСП, което е показателно. Служебният кабинет на Радев възстановява модела ГЕРБ-ДПС и тяхната схема. Следващата стъпка ще бъде да уволни ръководството на ДКК, ВМС и "Кинтекс" и да възстанови моделите", разказа бившият икономически министър.

На въпроса как е реагирал премиерът на писмата, Нинова отговори:
"Премиерът даде съгласие да освободя г-жа Везиева и каза: "Разбира се, където и каквото намериш като корупция, да се прекратява". Той реагира адекватно", разкри още Нинова.

За отношенията си с президента Радев Нинова отново посочи, че "война с него не сме водили - напротив, винаги сме го подкрепяли".

И заяви, че няма обяснение за острата реакцията на Радев спрямо БСП.

"Президентът каза преди година по време на протестите, че партиите в парламента  сме статукво и всички да гласуват за партиите отвън. Сега той беше от хората, които свалиха правителството. Вероятно е желание за изпълнителна власт, за разбиване на партиите и реда в държавата. Вероятно му е тясно президентството. Онзи ден прочетох интересен коментар на политолог, който казва, че Радев има комплекси към хората, които са го създали. Вероятно има мъжки комплекс към жената, която го направи президент. Но това е в сферата на психологията", добави още бившият вицепремиер. 

"Той създава нови партии и ги захвърля", каза още тя

Лидерът на БСП  сподели, че симпатизантите са реагирали остро срещу възстановяването на Кирил Добрев и на Калоян Паргов в „столетницата“. Тя похвали Янаки Стоилов, е когато получил покана за министър във втория служебен кабинеа на Радев, той я уведомил и получил съгласието на ръководните органи на партията. 

Нинова допълни, че все още вярва на Кирил Петков, но подчерта, че е допуснал грешки с изгонването на руснаците и със спирането на комуникацията с "Газпром". Нинова изтъкна, че от ПП са щели да допуснат още гафове, ако от БСП не са ги спрели.   

Тя увери, че е оставила икономиката в добро здраве.

Източник/ци: Корнелия Нинова остро: Радев има мъжки комплекс към жената, която го направи президент

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!