Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асоциация на еврожурналистите: Кошлуков да обясни за снимката на Кирил Петков и Лена Бориславова


Емил Кошлуков

Българската национална телевизия (БНТ) трябва да даде подробно обяснение как точно е била избрана снимката на бившия премиер Кирил Петков и шефа на кабинета му Лена Бориславова, в която медии видяха, че те се качват по стълбите на Министерски съвет хванати за ръце. Това е част от позицията на Асоциацията на европейските журналисти в България, изпратена до медиите.

Снимката, появила се на фейсбук профила и на интернет страницата на БНТ, беше споделена и публикувана от редица медии, като пред "24 часа" фотографът на обществената медия Десислава Кулелиева отрече двамата да са се държали за ръце и обяви, че кадърът е зрителна измама. Впоследствие на сайта на телевизията бяха качени още снимки от същия момент, от които става известно, че двамата не се държат.

"Тъй като снимката, публикувана от БНТ, бе използвана за дезинформация в навечерието на предизборна кампания, би било логично обществената телевизия да даде подробно обяснение и да обясни по какъв начин е бил избран точно този кадър, след като по думите на авторката той е различен от всички останали. Важно е БНТ да разсее съмненията, че вместо да информира обективно, може да бъде използвана за манипулиране на общественото мнение в полза на определени политически кръгове", пишат от Асоциацията на европейските журналисти.

Източник/ци: Асоциация на еврожурналистите: Кошлуков да обясни за снимката на Кирил Петков и Лена Бориславова

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!