Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Газпром" - България ще си плати и неполученият, но заявен по договора газ, до краят на годината! Иначе неустойките са...

Договорът с "Газпром", който Кирил Петков и правителството му прекратиха едностранно с обяснението, че няма как да плащат в рубли за газ, може да се окаже нещото заради което Петков, Василев и всички останали от това правителство на промяната ще получат обвинение за национална измяна и национално предателство. 

Според запознати с договора между руската "Газпром" и България в същият има клауза в която България може да плаща в рубли, много преди събитията в Украйна. 

Също така по този договор България трябва да заплати на "Газпром" всички заявени количества газ, до краят на договора, без значение дали е потребила газа или не! Отказа на Кирил Петков и правителството му да получава руска газ, не ни дава основание да не плащаме газа, който преди това сме заявили до краят на годината, но сега отказваме заради войната в Украйна. 

Според юристи в момента България може да бъде осъдена от "Газпром" - Русия във всеки един съд по света, а неустойките, които ще трябва да платим като държава могат да доведат до фалит цялата ни икономика. 

Източник/ци: "Газпром" - България ще си плати и неполученият, но заявен по договора газ, до краят на годината! Иначе неустойките са...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!