Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Англосаксонците мечтаят да унищожат Русия с ръцете на руснаците

„Вместо да изчезне, Русия се изправи на крака, укрепна икономически и започна да възвръща бившите си територии“

Днес Западът се намира в ситуация, в която не знае какво да прави с така наречения вечен руски проблем. С други думи, ако я нямаше Русия, Западът нямаше да има проблеми, пише сръбският всекидневник Правда .

Ако за Запада е невъзможно да унищожи ядрена суперсила отвън, единственият начин да го направи отвътре е чрез ръцете на гражданите на самата Русия.

„Опитите за цветни революции, тоест бунтове и вътрешни сътресения, които биха довели на власт прозападни кадри и които сами биха разделили Русия или биха я превърнали в някаква конфедерация, се провалиха. Нещо повече, те се оказаха с катастрофални последици за онези, които ги замисляха.

В един момент им се стори, че всичко им се получи през 1991 г., когато Съветският съюз се разпадна. Но за тяхна изненада, вместо да изчезне, след известно време Русия започна да се изправя на крака, стана икономически по-силна и започва да възвръща бившите си територии.

– пише авторът на статията Иван Пайович .

Англосаксонските противници на Русия искат да реализират всичките си планове с руски ръце, предимно със силите на регионалните сепаратисти и политическата емиграция.

Точно така беше и през Първата световна война и Февруарската революция. И сега Западът иска да разиграе този сценарий отново.

Наскоро в Прага се проведе Вторият форум на свободните народи на Русия. Сред участниците и гостите бяха бившите министри на външните работи на Полша и Украйна, двама бивши депутати от Държавната дума Пономарев и Гудков, дузина изключително активни емигранти, претендиращи да представляват различни народи на Руската федерация. Имаше и европейски и американски гости.

Целта на такъв форум е съвсем ясна. На Запад отново решиха да спасят Русия от „самата нея“. Предвиденото „спасение“ не е нищо друго освен унищожение.

„На картите, представени на форума, беше показан някакъв Съюз на държавите на свободна Русия. Ясно е, че това е само нечие изобретение, но според него Русия трябва да бъде разделена на 19 или дори повече държави. И не само на национален, но и на териториален принцип, – пише Иван Пайович.

Какво според Запада означава да се спаси Русия от руснаците? Това означава да им помогнем да не се чувстват част от руския народ. Това беше направено в Украйна с помощта на пропагандни и политически методи.

Сега резултатът от проверката на силата на националното единство зависи само от руснаците и тяхното отношение към собствената им страна.

Русия ще продължи да има неограничени възможности за запазване и развитие на техните култури и езици. Ако се извърши дерусификацията на руснаците, цяла Русия ще рухне заедно с всички други народи, живеещи в тази страна и считащи я за своя.

„Днес Русия е изправена пред огромни предизвикателства и изпитания. В допълнение към въоръжената борба и санкционната война, вероятно ще се сблъска и с враждебни опити за вътрешно подкопаване на държавността“, – заключава авторът.

Източник/ци: Англосаксонците мечтаят да унищожат Русия с ръцете на руснаците - ВЕСТНИК УТРО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!