Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жестокият край на батальона Азов: Как Киев наказва за истината за военните си престъпления (Видео)

Изгорени скелети на двуетажни легла, овъглени силуети, части от тела, разпръснати върху пепелта на бившите казарми на колонията в Еленовка... времето на операцията в „Азовстал“. Малко вероятно е мъртвите да са имали време да разберат нещо - ракетите удариха казармите в два през нощта, когато всички вече спяха ...

Показателно е, че ударът по колонията в Еленовка, при който по предварителни данни бяха убити 53-ма „затворници на Азовстал“, е нанесен от украинци на фона на многобройни интервюта на пленени „азовци“, появили се в различни медии в последните дни. Бойците разказваха много за своите престъпления срещу цивилното население, извънсъдебни екзекуции, изтезания ... А също и за факта, че висшето ръководство на страната е замесено в терор срещу цивилни.

Военният кореспондент на Всеруската държавна телевизионна и радиокомпания Андрей Руденко, например, публикува разговор със заловения азовски боец Дмитрий Козацки, който изпълняваше функциите на командир на пресслужбата на полка. Подопечните му обикаляха Мариупол и снимаха обстрела и убийството на цивилни от техните „братя“, представяйки ги за уж наши престъпления. Той също така получи задачи от президентската канцелария да заснема жестоки издевателства над руски затворници, убийства на наши военнослужещи - за да сплаши онези, които искат доброволно да отидат да се бият в зоната на военните действия. Беше наречено дори името на куратора на тези действия за сплашване - прословутия съветник на Зеленски Арестович.

Друг азовски боец, Андрей Пилявски, наскоро припомни убийствата на цивилни в Мариупол от неговите „братя“. Говореше цветно, активно жестикулирайки. За да изиграеш такова представление – трябва много да се учиш.

Всеки от двете хиляди затворници, които се предадоха в „Азовстал“, има история за разказване. И това, разбира се, силно притесни Киев. Който реши, че проблемът с "дългите езици" може да бъде решен радикално. Ударът беше нанесен късно през нощта, за да се постигнат максимални загуби, а оттам – и максимален информационен ефект.

От една страна има урок за всички, които искат доброволно да се предадат: ще стигнем и дотам. От друга страна, особено разговорливите да затворят устите си. На трето място е обичайно да се настройват всички срещу Москва, като се обвиняват руските войски за случилото се. Това вече направи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, като заяви, че въоръжените сили на Руската федерация са ударили колонията, за да прикрият изтезанията и убийствата на военнопленници. Нелогично и диво е, но на Запад това се приема. Както и приеха украинските версии за катастрофата с малайзийския Боинг, клането в Буча, ударът на гарата в Краматорск ... Примерите могат да бъдат изброявани дълго време.

Колкото до загиналите азовци, кой ще ги съжалява? Съдейки по разказите на морските пехотинци от „Азовстал“, те не са имали особено приятелство с нацистите. И дори имаха оплаквания срещу тях - азовците се държаха твърде арогантно в околната среда. Храна и боеприпаси не се споделяха, третирани бяха като бойци от най-нисък ранг. И като цяло те станаха твърде фамилиарни в западните медии със своите свастики и руни на SS. Но, това е друга наука. Пробвай там да си развържеш езика, бързо ще те усмирят.

Източник/ци: Жестокият край на батальона Азов: Как Киев наказва за истината за военните си престъпления (Видео) - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!