Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Виктор Орбан за конфликта в Украйна: Западната военна стратегия не работи, тя се провали

Унгарският премиер Виктор Орбан е уверен, че военната стратегия на Запада за руско-украинския конфликт не работи. Това той вчера в ефира на второто по популярност радио в страната Kossuth.

„Западната военна стратегия не работи, тя се провали“, каза Орбан. „Докато САЩ вярват, че тази военна стратегия може да доведе до резултати, няма да има промяна. В същото време унгарският премиер добави, че шансовете за разрешаване на конфликта в Украйна без преговори между САЩ и Русия са малки.

Според политика е заблуда да се смята, че украинската армия ще успее да победи руските въоръжени сили с помощта на западни оръжия. Санкциите на ЕС, които трябваше да дестабилизират Русия, също не проработиха. Оказа се точно обратното. Не целият свят се е обединил срещу Русия, каза Орбан.

Унгарският политик смята, че в настоящата ситуация е необходимо да се разработи нова система за европейска сигурност. "Не можете да потушите пожар с огнехвъргачка", каза той. „Америка има ключова роля тук. Нарича се прокси война." Западът е наполовина въвлечен в руско-украинския конфликт, сигурен е Орбан. Унгарският премиер призова за съгласуване на "нова европейска система за сигурност". Но тъй като Европейският съюз няма единна армия, отново трябва да се очаква европейска стабилност от руско-американското споразумение, обясни той.

Източник/ци: Виктор Орбан за конфликта в Украйна: Западната военна стратегия не работи, тя се провали - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!