Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев закрива иновациите на Даниел Лорер

ББР се връща при икономиката, мегаведомството поема врагът на Нинова - Александър Михайлов?

Президентът Румен Радев ще преформатира състава на Министерския съвет с назначавеното на новото си служебно правителство и ще извади иновациите, за да ги слее обратно с икономиката и индустрията, разкриха отлично информирани източници на Lupa.bg. По техни данни досегашното ведомство, поверено на третия ключов фактор в "Продължаваме промяната" - Даниел Лорер, ще трябва да се върне обратно под шапката на "Славянска".

Тъй като държавният глава смятал действията на вече (почти) бившата власт за излишно разточителство и на кадри, и на държавни офиси. Не е ясно какво ще се случи с досегашната нормативна уредба, приета за новото иновативно министерство, но според слуховете по този начин, с връщането му към ресорите "икономика" и "индустрия", там отново ще бъдат събрани заедно две от структуроопределящите звена, касаещи държавната хазна.

Това са ББР и Българската агенция за експортно застраховане. Досега двете, неразривно свързани иначе, компании, бяха разделени - Банката бе в ръцете на Лорер, а агенцията, занимаваща се със застраховките именно на нейните кредити, остана при Корнелия Нинова. 

В голямото гадаене пък кой ще наследи министрите на "Промяната", ДБ, БСП и ИТН се зароди интересна интрига.

В последните дни се заговори упорито, че не кой да е, а уволненият тъкмо от вицепремиерката Нинова шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов, е получил покана да се присъедини към служебния екип на държавния глава. 

В момента Михайлов води 2 дела срещу Нинова - едното по ГПК, заради незаконното уволнение без мотиви.  

Другата интересна фигура, спрягана за поста, е на някогашната заместник-министърка от времето на НДСВ София Касидова, но по последна информация на медията ни, тя отново ще е вице на титуляра. 

Иначе очаквано, както се тръби, да се озоват в състава на новото, 100-о в историята правителство, пак се готвят Атанас Пеканов и Иван Демерджиев, като въпросният нямало да поеме правосъдието, а МВР на мястото на Бойко Рашков. 

Вече се говори и че любимците на Радев - Крум Зарков (чиято майка Анна Заркова е в Инициативния комитет по издигането на главнокомандващия за втори мандат - б.р.) и Весела Лечева, също ще намерят място, при това на елитни позиции на "Дондуков" 1, макар и за 3 месеца. 

През това време обаче левицата ще се готви за заседание на конгреса, който може би ще определи и съдбата на Нинова като партиен лидер. А именно Зарков е спряган за най-вероятния неин наследник.

Източник/ци: Румен Радев закрива иновациите на Даниел Лорер - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!