Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Велизар Енчев: Ако Марин Райков стане служебен външен министър, русофобията на Кирил Петков ще има наследник

Велизар Енчев

АКО МАРИН РАЙКОВ СТАНЕ СЛУЖЕБЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР, РУСОФОБИЯТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ ЩЕ ИМА ДОСТОЕН НАСЛЕДНИК
Ако служебен външен министър ще е Марин Райков /сега посланик във Великобритания/, русофобията ще е доминираща в мандата на служебния дипломат №1.
Въпреки че е посланик и не е негова работа публично да осъжда действията на други държави, посланикът ни в Лондон на два пъти през тази година нападна Русия.
През януари, в интервю за Би Би Си, той осъди искането на Москва за изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния, наричайки го "неприемливо".
През юли посланикът ни в Лондон отново влезе в тв ефира, този път в Би Ти Ви, като осъди действията на руския посланик Митрофанова, наричайки поведението й "неприемливо".
От дипломатическа гледна точка, фиксирана и във Виенската конвенция, това поведение на българския посланик е повече от неприемливо.
Подобни декларации са само в прерогативите на външния министър на страната, а не на неговия посланик в чужбина, при това акредитиран в трета страна.
Ненормално е посланикът в Лондон да изземва функциите на министъра на външните работи и да дава оценки на действия на която и да е трета страна.
Поне за мен тези две изявления на Марин Райков са съгласувани с президента, но не и с министър Теодора Генчовска.
Затова не бива да имаме никакви илюзии: демонстрираната русофобия от Марин Райков е сигнал за приоритетите му като служебен външен министър.
Добре е да припомним още два факта от неговата биография:
Като служебен премиер, назначен от президента Плевнелиев, Райков влезе в конфликт с посланика на Русия в София Юрий Исаков. Марин Райков не даде разрешение за поставянето на паметник на съветска подводница в България с довода, че през Втората световна война тя е потопила български кораб.
В разгара на Косовската война /1998-1999/ зам.-министър Марин Райков бе човекът, който отказа да предостави въздушен коридор за самолети на руските ВВС.
Голямата въпросителна е защо Румен Радев е харесал за служебен външен министър именно този дипломат?
И дали това е избор на българския президент или на друга държава от евроатлантическия лагер?
Ако Райков стане външен министър, русофобията на Кирил Петков ще има достоен наследник.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!