Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан: ЕС отива към военна икономика и рецесия. Германия въвежда такса върху сметките за газ

image

Орбан (вляво) и Нехамер подкрепиха единодушна позиция, че всяка стъпка към пълно ембарго на руския газ, ще ощети допълнително икономиките им.

С приетите планове за ограничаване на газа

Плановете на Брюксел не действат достатъчно бързо

Австрия и Унгария се оказват в невъзможна позиция, смята Виена

Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че планът на Европейския съюз (ЕС) за намаляване на потреблението на газ с 15% тласка общността към военна икономика и рецесия. Това заяви той в четвъртък на пресконференция във Виена след среща с австрийския канцлер Карл Нехамер.

“Виждам в плана на ЕС за ограничаване (потреблението) на газ тревожен сигнал, че Европа се подхлъзва към военна икономика и се движи към рецесия”, каза Орбан.

В този контекст той също отбеляза, че западните страни трябва да “променят стратегията си” по отношение на конфликта в Украйна и да намерят решения, които “биха били благоприятни за Украйна, ЕС, икономиките на страните от общността и домакинствата, плащащи сметки за електроенергия”.

От своя страна Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се оказва в невъзможна позиция спрямо спрямо газово ембарго срещу Русия.

Нехамер подчерта, че Австрия винаги е защитавала санкциите да имат по-голямо въздействие върху този, срещу когото са наложени, а не върху този, който ги налага. Той също така изрази мнение, че ситуацията в Украйна показва, че санкциите срещу Русия не действат толкова бързо, колкото би искал ЕС.

Съветът на ЕС прие във вторник план, предложен от Европейската комисия (ЕК), за доброволно намаляване на потреблението на газ в ЕС с 15% от 1 август до 31 март 2023 г. Предвижда се и възможност за преминаване към втората задължителна фаза на намаляване на потреблението със същите 15%, ако ЕК прецени, че има заплаха от спиране на доставките, и обяви “общонационална тревога” в областта на енергийната сигурност.

Германия въвежда такса върху сметките за газ

Тя ще струва на домакинствата няколкостотин евро

Германия е готова да въведе планирана такса върху всички потребители на газ от 1 октомври, тъй като се стреми да помогне на доставчиците, които се борят с растящите цени на вноса. Това съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на Хабек (Роберт Хабек - министър на икономиката на Германия). Този ход ще облекчи вносителите на суровината.

Законът за таксите, представен по-рано този месец, има за цел да сподели допълнителните разходи за диверсификация на руските газови доставки между всички потребители и да предотврати изпадането в несъстоятелност сред търговците.

Така нареченият "нетен механизъм за корекция на цените" ще засегне както домакинствата, така и индустриалните потребители, използващи дългосрочни договори, и ще бъде валиден до края на септември 2024 г., според източници от икономическото министерство, пожелали анонимност.

Новата такса върху потреблението на газ за всички клиенти в Германия ще струва на домакинствата няколкостотин евро, коментира въпроса Хабек, като посочи, че очаква размера й да бъде между 1,5 и 5 цента за киловатчас. Парите, събрани чрез таксата, ще бъдат на разположение на всички газови компании, които трябва да заменят руския газ, а мярката има за цел да стабилизира пазара на синьо гориво. 

Източник БТА

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Орбан: ЕС отива към военна икономика и рецесия - Труд

Германия въвежда такса върху сметките за газ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!