Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев разпуска парламента на 2 август, насрочва извънредните парламентарни избори за 2 октомври

Новината идва, след като по-рано Изпълнителното бюро на БСП реши третият мандат да бъде устискан до петък и това ще бъде предложено като решение днес на Националния съвет.  

Ще задържим мандата до петък. Ще предложим два варианта за изход, заяви зам.-председателят на БСП и председател на ПГ на левицата Георги Свиленски, който излезе пред журналисти по време на засесанието на ИБ на БС.

На Националния съвет днес ще бъдат предложени два варианта за гласуване в съответствие с Конституцията и с хоризонт - петък. Той не пожела да уточни какви са тези два варианта.

Нито конституцията, нито тълкувателното решение 20 на КС по нея от 1992 година посочват с колко време разполага третият мандатоносител, за да посочи кандидат за премиер. Пише само, че след като бъде определен, номинираният за министър-председател има седем дни да предложи правителство или да върне мандата неизпълнен.

Заседанието на Изпълнителното бюро беше свикано от лидера на партията Корнелия Нинова. 

Каквото и да обсъжда Изпълнителното бюро, това няма да е окончателното решение.

Пред журналистите застана само съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, за да съобщи, че и той смята, че вървим към предсрочни избори, но все пак имало слаба надежда за още депутати от "Има такъв народ" да се разграничат от лидера си.

Управляващите от Правителството (на Посолството) в оставка не виждат особен проблем да се задържи мандатът по-продължително време. В своя подкрепа те сочат съществуващите прецеденти в това отношение - преговорите за правителствата на Любен Беров и Сергей Станишев. От БСП напомнят, че миналата година задържаха мандата около две седмици.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Радев разпуска парламента на 2 август, насрочва извънредните парламентарни избори за 2 октомври

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!