Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тошко Йорданов: Асен Василев брутално е спрял решението да получаваме с 32% по-евтин газ от Русия

Става въпрос за схемата, по която Германия, Италия и Гърция плащат за руския газ, поясни той

"Германия, Италия и Гърция със сигурност са държави от Европейския съюз, които по една схема се разплащат с руската държава и получават руски газ. Това явно е схема, която не нарушава санкциите, защото това са държави от ЕС, които настояват за санкции. Искането на Николов (Александър Николов, министър на енергетиката в оставка от квотата на ИТН) е било ние да направим същото, да използваме същата схема, за да получаваме руски газ на 32% надолу. Човекът, който брутално е спрял това, се казва Асен Василев".

Това заяви в предаването "Лице в лице" председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов като пример за зловредна намеса на Асен Василев. 

"Министърът на енергетиката от два месеца обяснява, че България е в тежка ситуация, газът идва скъп. Двата танкера от САЩ дойдоха и бяха изхарчени", добави Йорданов. 

По думите му министрите от квотата на партията са работили добре, но Кирил Петков и Асен Василев са им пречили да си вършат работата.

Йорданов обяви още, че проблемът с КЕВР (регулаторът остана без председател след решението на Конституционния съд) се дължи на „юридическата некомпетентност на Лена Бориславова“.

Той призна, че не може да даде отговор на въпроса с кого ИТН би преговаряла в следващия парламент, ако влезе в него. 

"Будният гражданин Слави Трифонов призова министъра на вътрешните работи в оставка да го арестува, защото е мафиот по твърдение на минисртър-председателя. Признава, че е вземал мръсни пари и сега рекетира сам себе си да взема пари. Борецът с мафията е Бойко Рашков, затова трябва да се активизира. Има твърдения на Гугъл, на Кирил Петков и Лена Бориславова, това не е за пренебрегване". Така Йорданов коментира с ирония публикацията на Слави Трифонов от понеделник и добавя, че до този момент Трифонов не е арестуван, но е готов.

Шефът на ПГ на ИТН коментира и промените в закона за КПКОНПИ и кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на комисията.

"Едното е промяна в закона, другото е избора на шеф. Шефът на КПКОНПИ трявба да разследва. В момента Бойко Рашков да не е монахиня, той е начело на МВР от една година. Би трябвало и в момента да разследва всякакви престъпления от всякакъв характер… Вярно имаше един арест – на Бойко Борисов, който завърши позорно. Има всички механизми да се занимава с всякаква престъпност", добави Йораданов.  

Той напомни, че от записа от закритата среща на „Демократична България“, става ясно, че са нужни технически промени в текстовете на закона за КПКОНПИ. По думите му проектът е „некадърно“ преписан от проектозакон на ГЕРБ. 

Направиха си излъчване и за пръв път бяха откровени, допълни Йорданов. И добави, че записът е пълна издънка, която съдържа неща, които не биха казали на живо.

"Искахме да има правителство. Лицемерието и неморалността са достатъчен довод да прекъснем преговорите. Не е нужно да ни обичат, нужно е да има морал. Знаят, че не е така, но лъжат публично. Не сме обещали, че ще бъдем в коалиция на лицемерието. В петък стана ясно, че БСП не може да състави правителство, защо Нинова не го върна (мандата, бел. ред.) днес? Това е най-дълго управляващият кабинет в оставка", каза още Йорданов.

Минаването през нови избори вкарва здрав разум в част от партиите. Не знам какво би могло да се случи ако са същите партии, коментира още той.

 

Източник/ци: Тошко Йорданов: Асен Василев брутално е спрял решението да получаваме с 32% по-евтин газ от Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!