Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков шокира: Слави Трифонов се отказа от кабинета заради 1,5 млрд и този човек!

Ако Бойко Рашков беше избран за шеф на КПКОНПИ, аз щях да имам разговор с него - няма ПП, няма ИТН, няма ГЕРБ и БСП

Това, което се случи е, че не можехме да повярваме, че от днес за утре има диалогичност и някой се е събудил с катарзис. Затова поставихме едно сериозно условие - КПКОНПИ и Рашков начело. Както се казва, по делата ще ги познаете. Това заяви пред Нова тв премиерът в оставка Кирил Петков. 

"От една страна има законова рамка, която трябва да е правилна. От другата страна е човека. Затова казахме - първа закона и Бойко Рашков и после финализираме преговорите. Това, което чух от Христо Иванов, Тошко ясно е казал, че би дал зелена светлина на този инструмент, само ако са в управлението. Просто не мога да повярвам, че така се гледа на институциите", допълни той. 

Петков заяви, че когато прокуратурата не работи, трябва да се сложи закон, който да позволи на един независим човек да разследва. 

"Бяхме сигурни, че Борисов, ДПС и ИТН  няма да допуснат да имаме работеща институция, която да ги вкара в риск за това, което са откраднали. Аз не видях нищо толкова страшно и драматично в този запис. Това беше поредната "Македония". Измислят си някаква теза, а реално трябва да следите какво се случва с истинския им риск и парите им.

Миналата седмица блокирахме още една поръчка за 1,5 млрд. Спряхме 3,9 млрд. поръчки на Слави и пя "Македония". Той не получи тези пари, които искаха. Сега спряхме 1,5 млрд., сложихме изискване за Бойко Рашков и те решиха да дръпнат ръчната", каза още премиерът в оставка. 

Според него Слави Трифонов се е отказал от кабинета е заради тези 1,5 млрд. и заради Бойко Рашков.

"Гроздан Караджов отиде на почивка и неговия заместник и МФ направиха така, че 500 млн. да се разпределят по общините. Когато го няма, работата върви страшно бързо.

Това беше голямо облекчение. Сега като се върна от поръчка каза, че тези 194 общини трябва да се преработват и т.н. Преди 7 месеца имахме съмнения, но подадохме ръка да бъдем потенциални партньори в промяната на държавата. Последва разочарование след разочарование. Видяхме, че имат апетити за големи средства", каза премиерът в оставка. 

"Съмнението за тях беше, че когато ни предложи да сме министри ние казахме: "Да, но контролът да бъде на Министерство на финансите, управлявано от Асен Василев", разкри той.  

"Ако Бойко Рашков беше избран за шеф на КПКОНПИ, аз щях да имам разговор с него - няма ПП, няма ИТН, няма ГЕРБ и БСП. Пред закона всички сме равни", допълни Петков. 

Той заяви, че Нинова трябва да даде тон за следващата стъпка с мандата. 

"Единственото, което се чудя, е как са се почувствали депутатите на Слави Трифонов. За мен няма опция, в която Слави Трифонов да е коалиционен партньор отново. По време на първия мандат, аз лично поговорих с много депутати от ИТН и има много свестни хора. Жал ми е да гледам как свестни хора действат така, че страната да влезе в по-тежка криза. Аз не смятам да говоря повече за тях", обясни Петков. 

Премиерът в оставка вижда малък шанс за кабинет. Според него вървим към нови избори. 

"Вярвам на Асен Василев. Той не е избор от вчера, няма да си сменяме мнението 20 пъти. Аз видях, че има опасност да не се формира правителство заради мен лично, заради това с дипломатите. Когато от БСП казаха, че не могат с премиер Петков, аз заявих, че съм тук за каузата "България" и не искам да се чувствам като препятствие за правителство", заключи Петков. 

"Грешката, която непрекъснато допускахме, беше това, че докато опитвахме да правим най-доброто, ГЕРБ се упражняваха да правят пиар и не им отговаряхме. Тогава започнаха да бълват фалшиви новини.

Чувствам, че пътят тепърва започва и всички българи го искат. Съжалявам за корумпираните играчи, защото времето им свършва. ГЕРБ няма да бъдат първа политическа сила, ние ще бъдем. Вярвам, че с ПП, ДБ и БСП ще стигнем до 121 депутата след изборите. Ако не ни достигнаха 4 миналия път, то сега ще имаме доста отгоре", завърши той. 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Източник/ци: Кирил Петков шокира: Слави Трифонов се отказа от кабинета заради 1,5 млрд и този човек!

Петков: ИТН напуснаха преговорите заради 1,5 млрд. лева, които им спряхме и заради Бойко Рашков | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!